Την τελευταία Κυριακή στις 28 Μαρτίου 2021, γυρίζουμε -ίσως για τελευταία φορά- τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Καθαρά Δευτέρα χωρίς απαγόρευση χαρταετού και με ανοικτά πάρκα
Μάρτιος 12, 2021
Συναισθηματική νοημοσύνη
Μάρτιος 13, 2021

 

Πότε αλλάζει η ώρα: Ποια Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια

Χάνουμε λίγο από τον ύπνο μας, όμως μεγαλώνει η μέρα. Ποια Κυριακή του Μαρτίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Ένα ακόμη σημάδι πως η άνοιξη έρχεται και ο χειμώνας μας αποχαιρετά για τα καλά, είναι η αλλαγή της ώρας σε θερινή, κάτι που θα κληθούμε να κάνουμε σε λίγες ημέρες από τώρα.

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή στις 28 Μαρτίου 2021, θα πρέπει να γυρίσουμε -ίσως για τελευταία φορά- τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 03:00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 04:00, κάτι που συμβαίνει άλλωστε αυτόματα στα κινητά και τους υπολογιστές μας.

Προς κατάργηση της αλλαγής ώρας στην ΕΕ

Πάντως, από φέτος ενδεχομένως αυτή η πρακτική θα φτάσει στο τέλος της για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
© Φωτογραφία : 360tv.ru
Τρελογονείς έστειλαν το παιδί στο σχολείο 2:00 τα ξημερώματα – Έριξαν το φταίξιμο σε χαλασμένο ρολόι
Στη σχετική απόφαση τονίζεται πως η τελευταία αλλαγή ώρα για όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Πάντως, η χώρα μας προς το παρόν, δεν έχει ανακοινώσει ποια μορφή ώρας (χειμερινή ή θερινή) θα επιλέξει από το 2021.

Από την πλευρά του, το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του για το συγκεκριμένο ζήτημα, με αποτέλεσμα να παραμένει «μετέωρη» η απόφαση για το πότε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, παρά το «ναι» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.