Κάποιοι μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές και να απολαύσουν τις βουτιές τους στη θάλασσα και περνούν το καλοκαίρι τους στο κέντρο της Αθήνας.

Πλέον όμως μπορούν να κάνουν τη βουτιά τους σε θάλασσα που βρίσκεται στον 8ο όροφο ξενοδοχείου!

Καυτός Ιούλιος. Ακόμα στο γραφείο. Αλαφιασμένος συνάδελφος καταφτάνει τρέχοντας. «Υπάρχει παραλία στη Μαβίλη!» λέει κουνώντας χέρια και πόδια μαζί. «Τον κακόμοιρο… χρειάζεται διακοπές» σκέφτομαι και χαμογελάω συγκαταβατικά. «Όχι, όχι άκουσέ με… Αληθινή παραλία, με άμμο και ξαπλώστρες!». Τώρα στα αλήθεια ανησυχώ. «Στη Μαβίλη;» ρωτάω καχύποπτα με το φρύδι σηκωμένο. Δέκα λεπτά αργότερα και 7 ορόφους πάνω περπατάω ξυπόλητη σε μια παραλία και χαζεύω χωρίς καλά-καλά να το πιστεύω τις ταράτσες της οδού Δορυλαίου. Λοιπόν… στη Μαβίλη υπάρχει όντως παραλία. Λέγεται Mavili beach και κρύβεται στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros.

Mavili beach στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros

Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 3 χρόνια, 55 τόνοι (!) άμμου, πολλές ειδικές άδειες και ειδική μελέτη στη στατικότητα του κτιρίου. Αλλά το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Υπάρχει παντού άμμος (όχι αυτή η ενοχλητική, η άλλη που δεν κολλάει πάνω σου), η οποία καθαρίζεται καθημερινά με ειδικά καθαριστικά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Ο σχεδιασμός της πισίνας παραπέμπει σε όχθη θάλασσας, ενώ όλος ο χώρος ακολουθεί την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Αυτό σημαίνει ότι θα περπατήσεις (κατά προτίμηση ξυπόλητος) πάνω σε ασβεστωμένο πλακόστρωτο μέχρι το bar-ταβέρνα όπου θα φας τηγανητό καλαμαράκι κάτω από ανθισμένη βουκαμβίλια.

Την εντυπωσιακή κατασκευή ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός Θωμάς Μπίνας, την αρχιτεκτονική μελέτη πραγματοποίησε η κ. Τζένη Ζαφείρη, ενώ υπεύθυνη για τη διακόσμηση είναι η interior designer Κασσιανή Καλτεζιώτη. Η ιδέα παρόλα αυτά ήταν του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Αλέξανδρου Βασιλικού. Η Μαριάνθη Σαμούχου, υπεύθυνη κρατήσεων στο Mavili Beach, λέει: «Πρόκειται για την πρώτη τεχνητή παραλία που κατασκευάζεται σε rooftop ξενοδοχείου παγκοσμίως. Υπάρχουν κάποιες τεχνητές παραλίες στο Dubai, όμως είναι όλες στο έδαφος. Ναι, το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν το βλέπεις από κοντά». Στα αλήθεια είναι.

Mavili beach στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros
 

Η είσοδος στην πισίνα-θάλασσα για πελάτες εκτός του ξενοδοχείου είναι €35/ άτομο τις καθημερινές και €45/άτομο το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε όμως να βρεθείτε εδώ πάνω και για ποτό ή φαγητό. Η κυκλαδίτικη ταβέρνα σερβίρει καθημερινά όλα τα μεζεδάκια που λατρεύουμε να τρώμε στα νησιά του Αιγαίου: γαύρο τηγανητό και αθερίνα, θράψαλα σε ροδέλες, κεφτεδάκια με πατάτες, τυροκαυτερή, χωριάτικη κ.λπ. Οι τιμές δεν είναι καθόλου απαγορευτικές, αντίθετα είναι πολύ πιο οικονομικές από άλλα –λιγότερο εντυπωσιακά– bar ξενοδοχείων. Και, αλήθεια, δεν περίμενα ποτέ ότι θα τινάξω τα σανδάλια μου από την άμμο φεύγοντας από ένα rooftop στη μέση της Αθήνας. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έπειτα από μια-δυο ώρες εκεί πάνω, όταν επιστρέφεις στο έδαφος, έχεις αυτό το μελαγχολικό συναίσθημα σαν να γύρισες στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από καλοκαιρινές διακοπές. Το θετικό είναι ότι μπορείς να επιστρέψεις όσες φορές θες σε αυτές τις Μικρές Κυκλάδες της Μαβίλης.

Τιμολέοντος Βάσσου 8, Πλατεία Μαβίλη, 2106430464, www.mavilibeach.gr,

Η Mavili beach κρύβεται στο rooftop του ξενοδοχείου Alexandros στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε…