Συνάντηση του Προέδρου της Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. με τον Πρόεδρο της ΛΑ.Ε.

Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης στο  Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας
Σεπτέμβριος 21, 2018
Το γενέθλιο της Παναγίας στον Άθωνα
Σεπτέμβριος 21, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΛΑ.Ε. κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών όπου είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. κ. Γεώργιο Βαγενά και τον Πρόεδρο του Ε.&Ε.Σ.Π. κ. Γεώργιο Ρώρο για τα αιτήματα και τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ειδικότερα οι Πρόεδροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα του ασφαλιστικού, στην ανάγκη ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας, στον ακατάσχετο λογαριασμό, στους διακανονισμούς με την ΔΕΗ και στην προστασία της πρώτης κατοικίας των εμπόρων και της επαγγελματικής στέγης.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου και ανέφερε ότι είναι αναγκαία μία ευρεία «σεισάχθεια» δίκαιης διαγραφής των χρεών των ΜμΕ ούτως ώστε να είναι δυνατή η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. επέδωσε στον κ. Λαφαζάνη υπόμνημα με προτάσεις της Ομοσπονδίας για το ασφαλιστικό – οφειλές ΕΦΚΑ, τα «κόκκινα» δάνεια και την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην συνάντηση παρευρέθη το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας κ. Ζαφειρόπουλος, ενώ, στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. συμμετείχαν ο πρώην Βουλευτής κ. Πετράκος και ο κ. Φλαμιάτος, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

 

Εκ της Ομοσπονδίας