Στο «βαθύ κόκκινο» επισήμως η Αιτωλοακαρνανία

Τσικνοπέμπτη
Μάρτιος 4, 2021
Διαγνωστική Φροντίδα: Προσφορά προληπτικών εξετάσεων για την Ημέρα της Γυναίκας
Μάρτιος 4, 2021

{"origin":"gallery","uid":"51CE5AC7-7DA8-45CD-9440-639E75D601A5_1614853991771","source":"other"}

απαγόρευση κυκλοφορίας από 7 το απόγευμα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Αιτωλοακαρνανία είναι στις περιοχές  που τίθενται σε «βαθύ κόκκινο», σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου δηλαδή.Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από αύριο, Τσικνοπέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

H εξέλιξη αυτή σημαίνει κλείσιμο το λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής) ενώ οι θρησκευτικές λειτουργίες θα τελούνται χωρίς πιστούς .

Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημοσύνων ενώ στις κηδείες  μπορούν να παρευρίσκονται έως και εννέα άτομα.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00 .

Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Συγκεκριμένα, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Επίσης και ο δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, το κόκκινο.

Tι αλλάζει στα SMS

Τις αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης που στέλνουμε με SMS στο 13033 ανακοίνωσε επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς  στην ενημέρωση για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Όπως είπε, όσον αφορά στους κωδικούς 2 και 3 που αφορούν δραστηριότητες όπως ψώνια, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, ι η μετακίνηση θα γίνεται μόνο μέσα στον οικείο δήμο, είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Για τον κωδικό 6 που είναι για άθληση ή για βόλτα κατοικίδιου η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια ή με ποδήλατο. Όπως είπε χαρακτηριστικά κανείς σε όλη την χώρα δεν θα μπορεί να πάει σε άλλη περιοχή με το αυτοκίνητό του κάνοντας χρήση του κωδικού 6.

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 4 θα ζητούνται διευκρινίσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την ορθή χρήση του sms.