« Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »

Το τίμημα της Ανθρώπινης υπόστασης
Ιούνιος 14, 2018
Καιρός: Ο «Μίνωας» θα σαρώσει την Ελλάδα!
Ιούνιος 14, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας στον Πύργο, με θέμα:

« Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την πληροφόρηση των πολιτών για την προστασία τους από επίδοξους απατεώνες

 

Τη Παρασκευή (15-06-2018) στις 19:30 το απόγευμα, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (παράρτημα Πύργου – οδός Μανωλοπούλου και Μαγνησίας), η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα, με θέμα :

«Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών».

Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των ηλικιωμένων, με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες.

Κατά την ημερίδα, θα αναπτυχθεί η μεθοδολογία και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες, θα αναλυθούν πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης πολιτών και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι έμπειροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, θα προβληθούν και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας, οι οποίοι έπεσαν θύματα απάτης, μεταφέροντας τη βιωματική τους εμπειρία στο κοινό.  

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, καλεί όλους τους πολίτες να προσέλθουν στην ημερίδα και να ενημερωθούν για ένα τόσο επίκαιρο ζήτημα που μας αφορά όλους.

Επισημαίνεται ότι, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς της περιοχής μας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της πρόληψης της εγκληματικότητας. 

«Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι να είμαστε δίπλα στους πολίτες, να τους ενημερώνουμε και να τους προστατεύουμε από επίδοξους απατεώνες.

Οι συλλήψεις και οι εξιχνιάσεις σχετικά με τις απάτες είναι πολλές και συνεχείς. Παρόλα αυτά και παρότι το πρόβλημα έχει αισθητά περιοριστεί, συνεχίζουμε να καταγράφουμε κρούσματα εξαπάτησης συμπολιτών μας.

 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στην ημερίδα που διοργανώνουμε με θέμα : «Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών».

 

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, αναλύοντας πραγματικά περιστατικά και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπατήσεων και για την ψυχολογική διαχείριση του φαινομένου.  

 

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και μας αφορά όλους».

Ενημερωτική ημερίδα ΠΥΡΓΟΣ 2018