Μέλη ΔΕΠ Ιστορικού – Αρχαιλογικού: Δώστε λύση για να λήξει η κατάληψη

Το Άστρο της Βηθλεέμ
Δεκέμβριος 25, 2019
Το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά
Δεκέμβριος 25, 2019
Ζητούν λύσεις από την Πρυτανεία και την Πολιτεία για τους φοιτητές του ΔΠΠΝΤ

Με ψήφισμά τους τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο καλούν την Πρυτανεία και την Πολιτεία να δώσουν άμεσα τις βέλτιστες δυνατές λύσεις για τους φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν κατάληψη στο Τμήμα. “Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία που υπηρετεί το Τμήμα και δεν μπορεί να συνεχιστεί” επισημαίνουν χαρακτηριστικά σημειώνοντας από την άλλη πως νιώθουν απόλυτα την αγωνία των διαμαρτυρόμενων φοιτητών για το μέλλον τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Τμήματός τους, ωστόσο προχώρησαν στη συνέχεια και σε παρεμπόδιση των μαθημάτων του Ιστορικού – Αρχαιολογικού που διεξάγονται στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο και όχι στο κτίριο του Τμήματος που τελεί υπό κατάληψη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου προειδοποίησε τους φοιτητές του ΔΠΠΝΤ στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου πως θα χαθεί το εξάμηνο… εάν συνεχιστεί η κατάληψη. Όμως οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ δεν πείστηκαν από τις απαντήσεις που έλαβαν αναφορικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και την επανίδρυση του Τμήματός τους και έτσι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την κατάληψη.

Αναλυτικά το ψήφισμα των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιλογίας:
Από τις 19.11.2019 το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές του καταργηθέντος Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών που ζητούν επανίδρυσή του.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία που υπηρετεί το Τμήμα και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας κατανοούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κατάργηση και νιώθουν απόλυτα την αγωνία των διαμαρτυρόμενων φοιτητών για το μέλλον τους.

Καλούμε την Πρυτανεία και την Πολιτεία να δώσουν άμεσα τις βέλτιστες δυνατές λύσεις για τους φοιτητές μας και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στην ομαλοποίηση της κατάστασης.