Φυσικό Αέριο: Αυτά τα σημεία προτείνει το ΤΕΕ για υποδομές LNG στο Αγρίνιο

Την Παρασκευή η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των πρεσπών
Ιανουάριος 24, 2019
Περίληψη επαναληπτικής διακήρυξης δημοπρασίας εκμίσθωσης ακινήτου ΤΚ Ματσουκίου
Ιανουάριος 25, 2019

H Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου αναμένεται να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμούς για την κατασκευή υποδομών που θα δώσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο.

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019. Έτσι, το αργότερο από τον επόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε μία πενταετία.

Η ΔΕΔΑ έχει αποφασίσει να κατασκευάσει ανεξάρτητες υποδομές LNG για την τροφοδοσία των δικτύων.

Έτσι, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , του τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου και του δήμου Αγρινίου, έχουν ήδη εντοπιστεί οι υποψήφιοι χώροι για την εγκατάσταση των σταθμών LNG, ώστε να οριστικοποιηθούν σύντομα οι θέσεις.

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ κ. Λίνος Μπλέτσας, είπε το τοπικό ΤΕΕ έχει καταδείξει δύο χώρους ως κατάλληλους: ο ένας βρίσκεται στον δρόμο από Δοκίμι προς Πλάτανο Καλυβίων και ο δεύτερος στην περιοχή του Παναιτωλίου, προς τα γεφύρια Αλάμπεη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπλέτσα, οι χώροι επιλέγησαν, σε συνεννόηση και με τον δήμο Αγρινίου γιατί πληρούν βασικές προϋποθέσεις όπως το ότι δεν ανήκουν σε περιοχές natura και βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως.

Από τα δύο αυτά σημεία αναμένεται να επιλεγεί το ένα στο οποίο θα εγκατασταθεί ο σταθμός. «Θεωρούμε ότι υπάρχει η βούληση ώστε πλέον τα πράγματα να κινηθούν με πιο γρήγορους ρυθμούς και να επικρατήσει το αισιόδοξο σενάριο ολοκλήρωσης του έργου μέσα στα επόμενα 4 χρόνια», σημείωσε.