Επίδομα θέρμανσης: «Ανοίγει» η εφαρμογή

Εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από το διάστημα
Δεκέμβριος 9, 2017
Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων
Δεκέμβριος 9, 2017

– Τι πρέπει να γνωρίζετε

Από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει στο σύστημα του TAXISnet η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου. Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών και η σχετική απόφαση, με την οποία θα καθορίζονται και τα κριτήρια για την χορήγησή του, απόφαση που θα έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, περικόπτεται κατά 50%, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, το ποσό που χορηγείται ως επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.

Εκτιμάται όμως ότι αυτό θα οδηγήσει σε αυστηρότερα κριτήρια χορήγησης, άρα λιγότερους δικαιούχους, ή σε μικρότερη για το 2018 επιδότηση στους δικαιούχους που το έλαβαν πέρυσι.

Αίτηση στο TAXISnet

Η αίτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης υποβάλλεται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς πρόσβασής τους, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος.

Στην αίτηση μεταξύ των άλλων αναγράφονται:

ΑΦΜ, ονοματεπώνυμό, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Τονίζεται ότι το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί εντός του επόμενου μήνα για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν.

Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο TAXISnet έως και τις 31 Μαΐου.

Πηγή: alfavita