Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων

Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000
Δεκέμβριος 21, 2017
Το έργο καθαρισμός ανοικτών ρεμάτων και χείμαρρων Δήμου Αγρινίου …
Δεκέμβριος 21, 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη τριών  αλλοδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Μαρόκου, Πακιστάν και Λιβύης, ηλικίας 30, 17 και 22 ετών αντίστοιχα, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν μεταβεί σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων στην Πάτρα και με τη μέθοδο της απασχόλησης είχαν αφαιρέσει από προθήκες του καταστήματος ένα σακάκι.
Στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα με την ίδια μέθοδο, είδη ρουχισμού τόσο από το ίδιο κατάστημα όσο και από ακόμα ένα στην Πάτρα.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα ενδύματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στις επιχειρήσεις.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπής

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κλοπή που έλαβε χώρα πριν τρία χρόνια στην Φιγαλεία Ζαχάρως.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, τα πλήρη στοιχεί του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε αφαιρέσει από οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στην Φιγαλεία Ζαχάρως, ένα ψυγείο, μια κονσόλα, οικιακά σκεύη και είδη ρουχισμού, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 και 32 ετών, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μεταλλικό αντικείμενο και μια τραπεζική κάρτα, με υπολείμματα κοκαΐνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται η καύση ναρκωτικών από τις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα

Καταστράφηκαν με καύση περισσότερα από (46) κιλά κάνναβης, (350) περίπου γραμμάρια ηρωίνης (1650) ναρκωτικά δισκία και άλλες ναρκωτικές ουσίες

Τα ναρκωτικά που κατάσχει η Ελληνική Αστυνομία καίγονται παρουσία προβλεπόμενης επιτροπής

Καταστράφηκαν με καύση, προχθές (18-12-2017) το πρωί, σε υψικάμινο, στο Αιτωλικό, από την προβλεπόμενη επιτροπή,  ποσότητες κατασχεθέντων ναρκωτικών, τα οποία φυλάσσονταν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν κατασχεθέντα ναρκωτικά από -186- υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα:

•       (344,8) γραμμάρια ηρωίνης,
•       (8,27) γραμμάρια κοκαΐνης,
•       (46.314,33) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους,
•       (7,52) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
•       (56) αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη,
•       (159) δενδρύλλια κάνναβης,
•       (1.649) ναρκωτικά χάπια,
•       (13) ζυγαριές – τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης.

Παράλληλα, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών, σας γνωρίζουμε ότι όλες οι ναρκωτικές ουσίες που κατάσχονται από τις Αστυνομικές Αρχές φυλάσσονται σε αποθήκες μέχρι την καταστροφή τους.

Αποκλειστικός τρόπος καταστροφής όλων των κατασχεμένων ποσοτήτων  ναρκωτικών είναι η καύση, η οποία γίνεται σε κατάλληλους για το σκοπό αυτό χώρους – εγκαταστάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρουσία  της κατάλληλης επιτροπής.

σχετικό link που αφορά την καύση ποσοτήτων ναρκωτικών που έγινε σε υψικάμινο, στο Αιτωλικό, από προβλεπόμενη επιτροπή. Οι ναρκωτικές ουσίες φυλάσσονταν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο»

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τουβάλας αναγνώρισε και χαρακτήρισε σήμερα, συμβολικά, το επόμενο έτος 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών», με το μήνυμα «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο».

Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός, από τα Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου παρέστη σε προγραμματισμένη καύση κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Σήμερα, από εδώ, από τα Αντίκυρα, η Ελληνική Αστυνομία ξεκινάει έναν νέο μεγάλο αγώνα για το 2018. Έναν αγώνα προστασίας της κοινωνίας, των νέων ανθρώπων. Χαρακτηρίζουμε και αναγνωρίζουμε πως το 2018 θα είναι έτος κατά των ναρκωτικών και γι’ αυτό καλούμε σε συνοδοιπορία και συμπαράσταση όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών. Το σύνθημά μας θα είναι «Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο».

Επιπλέον αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαρκή αγώνα κατά των ναρκωτικών, τονίζοντας ότι: «Η τελευταία χρονιά, το 2017, για την Ελληνική Αστυνομία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθειά μας, με την αίσθηση ότι πραγματικά προστατεύουμε την κοινωνία, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, τους νέους ανθρώπους κυρίως, τα νέα παιδιά».

 

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, επεσήμανε ότι: «Η σημερινή παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί αυτήν ακριβώς την ανάγκη, την υποχρέωση αν θέλετε, να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα. Σηματοδοτεί και αναδεικνύει την ισχυρή βούληση της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει πιο δραστική αντιμετώπιση στα παράνομα κυκλώματα που υποχρεώνουν τους συνανθρώπους μας, μα κυρίως τους νέους ανθρώπους, στη χρήση των ναρκωτικών και με αυτόν τον τρόπο τους οδηγούν στην περιθωριοποίηση, στην ψυχική και σωματική φθορά και τέλος στο θάνατο».

Εξειδικεύοντας μάλιστα τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο κ. Αρχηγός δήλωσε: «Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε θα εστιάζουν σε τρία βασικά σημεία. Στη διεθνή διακρατική συνεργασία, κυρίως με τα όμορα, τα γειτονικά μας κράτη, στη συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, με παραμετροποίηση των σχεδίων μας ανάλογα με τα αποτελέσματα, καθώς επίσης στο άνοιγμα στην κοινωνία, ώστε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας και ιδίως τους νέους, τους μαθητές, ακόμη και τους μετανάστες, με ιδιαίτερη έμφαση στους ασυνόδευτους ανηλίκους, που δεν έχουν την προστασία της οικογένειας και πρέπει να ενημερωθούν για τη μάστιγα των ναρκωτικών, για τις συνέπειες που έχει η χρήση των ναρκωτικών στους νέους ανθρώπους».

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους που δίνουν τον αγώνα για την απεξάρτηση τους, δήλωσε: «Εύχομαι στους νέους ανθρώπους, που δίνουν τον αγώνα τους για την απεξάρτηση και την επανένταξη στην κοινωνία, να είναι αγώνας καλός, χρήσιμος, αποτελεσματικός. σε μια κοινωνία της ελπίδας και της αισιοδοξίας».

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα από τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Ενδεικτικά, το 2017 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν πάνω από 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 15.581 άτομα, ενώ κατάσχεσαν πάνω από 16 τόνους κάνναβης, πάνω από 300 κιλά ηρωίνης, περίπου 220 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 50.000 ναρκωτικά χάπια.