Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Aπίθανες οικονομικές ιδέες

Προϋπολογισμός: Σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο το 2020 από τις αποκρατικοποιήσεις
Νοέμβριος 21, 2019
 Νηστεία Χριστουγέννων από 15 Νοεμβρίου έως και 24 Δεκεμβρίου-Πως νηστεύω
Νοέμβριος 21, 2019

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Θέμα που απασχολεί καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όπως ισχυρίζονται και οι ψυχολόγοι είναι ικανή να αλλάξει τη διάθεση, την ψυχολογία να κάνει τις μαύρες μέρες άσπρες. Είναι η ατμόσφαιρα των γιορτών που έρχεται νωρίτερα στο στολισμένο σπίτι, είναι αυτή η επιστροφή στην παιδικότητα που προσδίδει ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μόνο το δέντρο; Σαφώς και όχι. Η παιδικότητα που προσδίδει σε ένα χώρο η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γενικότερα. Αρκούν λίγα φώτα και μερικά στολίδια για να αλλάξει το κλίμα προς το… χριστουγεννιάτικο. Λίγα φώτα και στολίδια σε γιρλάντες, ριγμένα πάνω στα κάδρα στον τοίχο, στο πλάι στην κουρτίνα. Αλλά και στη σκάλα! Και δεν εννοούμε την κουπαστή μιας εσωτερικής σκάλας ενός σπιτιού. Εννοούμε την κλασική σκάλα, τη μεταλλική, την ξύλινη, την μπαμπού, που υπάρχει σε κάθε σπίτι ως εργαλείο για δουλειές. Τα τελευταία χρόνια στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση οι σκάλες αυτές γίνονται κεντρικό στοιχείο. Και το αποτέλεσμα είναι συνήθως εντυπωσιακό.

Τι απαιτείται; Σίγουρα μια σκάλα. Και το κυριότερο πολύ πολύ πολύ φαντασία. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες εικόνες με στολισμένες σκάλες, έτσι για να παίρνουμε ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Και σίγουρα μπορείτε να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα τη σκάλα σας με τα DIY πορτοκαλοστολίδια σας!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Στολίζουμε τις σκάλες!
#Ιδέα 1:Μια κλασική χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με λουλούδια ριγμένη σε μια ξύλινη σκάλα.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα

Shutterstock
#Ιδέα 2: Μια πράσινη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με στολίδια στο άνοιγμα μιας ξύλινης σκάλας.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα

Shutterstock
#Ιδέα 3: Δημιουργώντας ράφια στα σκαλοπάτια, με μερικές απλέ τάβλες, η σκάλα μετατρέπεται στην απόλυτη χριστουγεννιάτικη ραφιέρα! Τα λαμπάκια προσδίδουν έξτρα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα

Shutterstock
#Ιδέα 4: Ισως η πιο αναπάντεχη ιδέα. Μια αλουμινιένα σκάλα ανοιχτή γίνεται το απόλυτο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό στοιχείο. Τα διακοσμητικά επιβάλλεται να είναι λίγο πιο καλτ.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα

Shutterstock
#Ιδέα 5: Μια σκάλα από μπαμπού διακοσμητική και μια σειρά χρωματιστά φωτάκια. Τι πιο απλό, τι πιο μίνιμαλ και τι πιο χριστουγεννιάτικο. Το αγιοβασιλιάτικο καπέλο λειτουργεί αντί… κορυφής.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα

Shutterstock
#Ιδέα 6: Μια ξύλινη vintage σκάλα, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα ήταν για πέταμα, μερικές μπάλες και φωτάκια. Τυλίγεις απλά την ανοιχτή σκάλα βάζεις και το αστέρι στην κορυφή και το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα

Shutterstock
#Ιδέα 7: Ανάλογη με την προηγούμενη ιδέα με λίγο διαφορετικό στολισμό. Πιο φωτεινό.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα

ShutterstockΧριστουγεννιάτικη σκάλα
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Το Instagram πλημμυρίζει χριστουγεννιέτικες σκάλες
Και φυσικά, οι στολισμένες σκάλες έχουν την τιμητική τους στο Instagram το οποίο πραγματικά γεμίζει κάθε χρόνο με αμέτρητες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

#Ιδέα 1: Μια διακοσμητική σκάλα με κόκκινα στολίδια και φωτάκια.

View this post on Instagram

Love my #christmasladder covered in vintage goodness.

A post shared by Restored with Joy (@restoredwithjoy) on

#Ιδέα 2: Και φυσικά οι πιο μίνιμαλ εκδοχές.

View this post on Instagram

-14 days to #Christmas #christmasladder #becreative

A post shared by Manuel Bianchi (@manuel.bianchi) on

#Ιδέα 3: Οι πράσινες γιρλάντες τυλιγμένες στη σκάλα με φωτάκια και μπάλες.

#Ιδέα 4: Μια πραγματικά εντυπωσιακή ιδέα. Φωτάκια στα σκαλιά, μπάλες σε υπέροχα χρώματα κρεμασμένες με ασημοκορδέλες στο κενό.

#Ιδέα 5: Pop στολισμός, άκρως εντυπωσιακός. Χρωματιστές μπάλες περασμένες σε σχοινί σαν γιρλάντα και στη συνέχεια περασμένες γύρω γύρω από τη σκάλα.

#Ιδέα 6: Ομορφο, παιδικό, ρομαντικό και λίγο παραμυθένιο. Μια σκάλα που έχει μετατραπεί σε ραφιέρα, έχει επενδυθεί με πράσινη γιρλάντα και φιλοξενεί τα πιο ονειρικά και παραμυθένια χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

#Ιδέα 7: Απλή ιδέα, εύκολη στην υλοποίηση, Μια ανοιχτή σκάλα, λαμπάκια λευκά περασμένα στα σκαλιά και μπάλες με πετονιά κρεμασμένες στο άνοιγμα.

#Ιδέα 8: Και για τους λάτρεις του vintage με κόκκινα κλασικά παιχνίδια.

View this post on Instagram

#christmasladder #ladderchristmastree #xmasladder

A post shared by Sarah Weatherbee (@sarah_weatherbee) on

#Ιδέα 9: Και για όσους θελήσουν να βγάλουν τη σκάλα έξω αρκούν λίγα κουκουνάρια και ένας μεγάλος φιόγκος. Και η απαραίτητη πρασινάδα.

Πηγή: iefimerida.gr