Αγρίνιο : 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο

Ειρήνη Λαγούδη: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπή
Σεπτέμβριος 22, 2018
Αγρίνιο: Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης
Σεπτέμβριος 22, 2018

Σημαντικές δράσεις πρόληψης Υγείας στο Αγρίνιο

Σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας οργανώνονται την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 στην πόλη του Αγρινίου από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28/9, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί για επαγγελματίες υγείας δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, πιστοποιημένο από τον Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ώρα 15.00).

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά.

Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ και όσοι εργάζονται σε δομές υγείας) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ.

Μετά το σεμινάριο, στον ίδιο χώρο, στις 19.30, Καθηγητές Καρδιολογίας και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες τους πολίτες για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που σηματοδοτεί παγκοσμίως την προσπάθεια για μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, σε ειδικό περίπτερο στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, θα δίνονται στους πολίτες εξειδικευμένα φυλλάδια για την ενημέρωση τους σχετικά με την πρόληψη από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.