Θεάτρου Όψεις : 7η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων

Ο καιρός : Θερμή εισβολή με 38 βαθμούς Κελσίου
Ιούλιος 2, 2018
Προσευχή!
Ιούλιος 2, 2018

«Θεάτρου Όψεις» – Ιούλιος / Αύγουστος, Αιτωλικό 2018
Η 7η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων «Θεάτρου ‘Οψεις» είναι γεγονός! Ένας σημαντικός Θεατρικός Θεσμός στην πόλη μας! Ο Ιούλιος και η πρώτη μέρα του Αυγούστου, μας προσκαλεί σε όμορφες θεατρικές βραδυές. Σας περιμένουμε!

Δείτε το πρόγραμμα των Θεατρικών Παραστάσεων:

11 Ιουλίου, Τετάρτη – Τελετή Έναρξης.
«Η γυναίκα μου φάντασμα» του Νόελ Κάουαρντ. Θεατρική Ομάδα Πολιτιστ. Συλλόγου «Χρήστος Καπράλος», Παναιτώλιο.
Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.15 μμ
18 Ιουλίου, Τετάρτη – «Πρόταση Γάμου» του Άντον Τσέχωφ. 
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστ, Συλλόγου Παραβόλας.Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.15μμ
20 Ιουλίου, Παρασκευή – «Κάτι από… Disco». Πρωτότυπο σενάριο από την Θεατρική Ομάδα.
Θεατρική Ομάδα «Οναρ» Πολιτιστ, Συλλόγου Ζάρκου Τρικάλων. Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.15μμ
22 Ιουλίου, Κυριακή – Θεατρικό Σχήμα «Γιάξε Μπόρε» – Αθήνα. «Πέρασε ένας χρόνος…». Επτά νέοι ηθοποιοί, με όχημα την ελληνική παράδοση και την ιστορία του 20ού αιώνα, γίνονται αφηγητές-επισκέπτες, διερευνώντας τι είναι αυτό που τους στοιχειώνει σήμερα.
Αύλειος χώρος Πολιτιστ. Συλλόγου «Το Αιτωλικό» ( όπισθεν Δημαρχείου Αιτωλικού)
1η Αυγούστου – Τετάρτη –Τελετή Λήξης. Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό». Δείπνο Ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ. Ανοικτό θέατρο Αιτωλικού, ώρα 9.00μμ
 

Με ενθουσιασμό και πίστη στην στην πρωτοβουλία μας που έγινε πράξη το 2012 για πρώτη φορά , διοργανώνουμε για 7η συνεχόμενη χρονιά, την Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» 2018, στην πόλη του Αιτωλικού – ένας θεατρικός θεσμός που προωθεί την θεατρική παιδεία και φερνει κοντά θεατρικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, σε μια θεατρική γιορτή που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και που στόχος της είναι να έρθει ο κόσμος κοντά στο Θέατρο. Γιατί Θέατρο σημαίνει Πολιτισμός!

Το φεστιβάλ , διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» και την Θεατρική του Ομαδα, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στα πλαίσια των θεατρικών μας συναντήσεων κάθε χρόνο, έχουμε τιμήσει ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, στους οποίους αφιερώνουμε κάθε φορά το «Θεάτρου Όψεις». Ξεκινήσαμε από αυτούς που κατάγονται από την περιοχή μας. Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τη δεύτερη. ο συντοπίτης μας ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Χρήστος Καλαβρούζος. Ακολούθησε η Αιτωλικιώτισα συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός- συγγραφέας Γιάννης Καλατζόπουλος. Το 2016 τιμήσαμε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο. Το 2017, σειρά είχε ένας εργάτης του Θεάτρου, ο Σκηνογράφος Βασίλης Ραμμόπουλος, με μακρόχρονη θητεία στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Για φέτος, το τιμώμενο πρόσωπο που θα παραβρεθεί και θα τιμηθεί στην Τελετή Λήξης, την 1η Αυγούστου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σας ευχαριστούμε που τόσα χρόνια στηρίζετε αυτόν τον σημαντικό θεσμό, συνεχίζοντας την μακρόχρονη θεατρική παράδοση του τόπου μας!

Με εκτίμηση το ΔΣ του Πολτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»