Ψεύτικο ή Αληθινό; Όλη η Αλήθεια για τα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα!

Φτιάξτε Μόνοι σας 2 Πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα Ξύλινα Δέντρα
Νοέμβριος 27, 2015
To πιο θαυμαστό δέντρο της Κίνας, φυτεμένο από τον αυτοκράτορα πριν 1.400 χρόνια, στρώνει χαλί για τον χειμώνα σε βουδιστικό ναό
Νοέμβριος 28, 2015

HIGHLIGHTS

Τα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα κατασκευάζονται από PVC, ένα υλικό που επιβαρύνει αρκετά το περιβάλλον.
Τα αληθινά δέντρα απορροφούν πάνω από έναν τόννο διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Τα φυσικά δέντρα παραμένουν η πιο οικολογική επιλογή λύση αν δεν σκοπεύετε να κρατήσετε το ψεύτικο έλατο στο σπίτι σας για τουλάχιστον 20 χρόνια!

Μπορεί να επιμένετε στα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα γιατί η οικολογική σας συνείδηση δεν σας το επιτρέπει. Τι λένε όμως οι αριθμοί;

Λατρεύετε να τραγουδάτε «Ω! Έλατο, Ω! Έλατο» ακόμα κι αν… απέναντι σας βρίσκεται ένα τεχνητό δέντρο γεμάτο χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η δε απόφαση να βάλετε τελικά ένα υπέρανω εποχής έλατο στο σπίτι μπορεί να σας πήρε πολύ καιρό, έρευνα και αρκετές δόσεις ρίσκου μιας και ακόμα δεν έχει απαντηθεί μέσα σας το αιώνιο ερώτημα: φυσικό ή ψεύτικο;

Για να λύσουμε τις απορίες και τυχόν διλήμματα συνείδησης που θα αντιμετωπίσετε φέτος κατά τη διαδικασία επιλογής, σας αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια για τα χριστουγενννιάτικα δέντρα με τη βοήθεια των αριθμών!

Λατρεύετε τη μυρωδιά του ελάτου γιατί θυμίζει γιορτές; Δείτε πώς θα φέρετε μυρωδιά Χριστουγέννων στο σπίτι σας.

Το φυσικό δέντρο χαρίζει σε κάθε σπίτι μια αίσθηση μοναξιάς καθώς και το υπέροχο άρωμά του.

Κι αυτό γιατί τα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα:
• Συνήθως κατασκευάζονται στο εξωτερικό και η μεταφορά τους από τον τόπο παραγγελίας τους στον τελικό τους προορισμό συμβάλλει στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα το οποίο αποτελεί τον κύριο ένοχο για την εμφάνιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.
• Κατασκευάζονται από PVC, ένα υλικό που επιβαρύνει αρκετά το περιβάλλον.
• Δεν είναι βιοδιασπώμενα γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται αρκετές δεκαετίες μέχρι να αποσυντεθούν.

Αγαπάτε το περιβάλλον; Αποδείξη! Κάντε κλικ εδώ για να δείτε 6 συνήθειες που δεν είναι τόσο φιλικές προς αυτό.

Αντίθετα, τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα:
• Βοηθούν την εγχώρια οικονομία καθώς καλλιεργούνται και στην Ελλάδα και επομένως γλιτώνουμε στο περιβαλλοντικό και μη κόστος της μεταφοράς τους.
• Απορροφούν πάνω από έναν τόννο διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
• Είναι βιοδιασπώμενα και άρα ανακυκλώνονται εύκολα.
• Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αποτελούν παραγωγική πηγή οξυγόνου και τμήμα της χλωρίδας με ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή άλλων οργανισμών (π.χ πουλιά).

Το τεχνητό δέντρο αποτελεί μια δέσμευση που αξίζει να κρατήσετε για τουλάχιστον 20 χρόνια!

image

Το πόρισμα: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνεται λιγότερο επιβλαβές από ένα αληθινό σε περίπτωση που το κρατήσετε σπίτι σας για τουλάχιστον 20 χρόνια. Αντίθετα, τα φυσικά δέντρα μπορεί να απαιτούν αρκετή φροντίδα και να σας δημιουργούν ενοχές ότι στερείτε από τον πλανήτη ένα ακόμη έλατο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι παραμένουν η πιο οικολογική επιλογή αν δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να στολίζει το ίδιο ψεύτικο δέντρο για 20 συνεχόμενα Χριστούγεννα!

image