Μπείτε στο Μυστικό Διαμέρισμα στην Κορυφή του Πύργου του Άιφελ!

Βίντεο από την παραλία των Εγκρεμνών μετά τον χθεσινό σεισμό στην Λευκάδα
Νοέμβριος 18, 2015
WWF: Μαζί αλλάζουμε το κλίμα
Νοέμβριος 20, 2015

Κι όμως, στο εσωτερικό του Πύργου του Άιφελ υπάρχει ένα μικρό διαμέρισμα.


Όλη η υψηλή κοινωνία του Παρισιού ήθελε στο παρελθόν να περάσει έστω και μια βραδιά μέσα σε αυτό.
Κανείς δεν τα κατάφερε.

Όταν ο Πύργος του Άιφελ εγκαινιάστηκε το 1889, ο σχεδιαστής του Gustave Eiffel δεν αποκάλυψε σε κανέναν ότι είχε δημιουργήσει ένα μικρό προσωπικό διαμέρισμα για τον ίδιο στην κορυφή του Πύργου.

Το διαμέρισμα βρισκόταν στο τρίτο επίπεδο του Πύργου (δηλαδή το ψηλότερο) και παρόλο που δεν ήταν μεγάλο, ήταν ζεστό και φιλόξενο. Οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με ταπετσαρία και τα έπιπλα ήταν πολυτελή για την εποχή τους. Στο διαμέρισμα υπήρχε επίσης ένα μεγάλο πιάνο το οποίο σίγουρα αν μπορούσε να μιλήσει θα είχε μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει για το πώς βρέθηκε εκεί πάνω.
Μπορεί το διαμέρισμα να μην σας γεμίζει και πολύ το μάτι αλλά για την εποχή του ήταν από τα πιο πολυτελή σε όλο το Παρίσι.

Όταν κάποια στιγμή μαθεύτηκε πως στο εσωτερικό του Πύργου υπήρχε ένα ζεστό διαμέρισμα, η υψηλή κοινωνία του Παρισιού ζήλεψε πολύ. Λέγεται πως ο Eiffel έλαβε έναν μεγάλο αριθμό γραμμάτων που του ζητούσαν να νοικιάσουν το διαμέρισμα έστω και για μια βραδιά. Εκείνος απέρριψε όλες τις προτάσεις προτιμώντας να κρατήσει το μέρος για προσωπική του χρήση καθώς και να δέχεται υψηλούς καλεσμένους, όπως ήταν ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα Thomas Εdison (γνωστός για τις εφευρέσεις που έχει κλέψει κατά καιρούς καθώς και τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο φερόταν στους υπαλλήλους του).
Πολύ στιλάτος για την εποχή του ήταν ο σχεδιαστής του πύργου Gustave Eiffel.
– Ο διάσημος εφευρέτης Thomas Edison (έχει εφεύρει μεταξύ άλλων το μικρόφωνο και τον ηλεκτρικό λαμπτήρα) ήταν συχνά καλεσμένος του Eiffel.

Οι πόρτες του διαμερίσματος άνοιξαν τα τελευταία χρόνια και οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να δουν το μυστικό ενός από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα έχουν διατηρηθεί άψογα, ενώ στο διαμέρισμα κάνουν τις αιώνιες συζητήσεις τους δυο κέρινα ομοιώματα (του Eiffel και του Edison).

HIGHLIGHTS

Κι όμως, στο εσωτερικό του Πύργου του Άιφελ υπάρχει ένα μικρό διαμέρισμα.
Όλη η υψηλή κοινωνία του Παρισιού ήθελε στο παρελθόν να περάσει έστω και μια βραδιά μέσα σε αυτό.
Κανείς δεν τα κατάφερε.

δειτε :

Εδώ ο Gustave και ο Thomas κάνουν μια χαλαρή συζήτηση (ή μάλλον τα ομοιώματά τους).

image image image