Μπείτε σε Ένα Kυριολεκτικά Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Σπίτι

Χριστούγεννα στην Αιτωλοακαρνανία
Δεκέμβριος 26, 2014
Το x-mas tree του Roger Federer
Δεκέμβριος 28, 2014

Θέλετε να ζήσετε… κι εσείς καλύτερα; Αυτό το σπίτι στο Brooklyn της Νέας Υόρκης είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από τις σελίδες ενός διάσημου παραμυθιού!

H πρόσοψη του σπιτιού είναι φτιαγμένη από πέτρα.

Στην καρδιά του Brooklyn της Νέας Υόρκης βρίσκεται κρυμμένη μια κατοικία γνωστή και ως Gingerbread House (Σπίτι από Τζιτζιρόψωμο), ονομασία που του δόθηκε εξαιτίας του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του ο οποίος είναι εμπνευσμένος από το γλυκό σπίτι της κακιάς μάγισσας του γνωστού παραμυθιού «Χάνσελ και Γκρέτελ» των αδερφών Γκριμ. Το παραμυθένιο σπίτι χτίστηκε το 1971 , έπειτα από εντολή ενός πλούσιου Αμερικανού εφοπλιστή, και φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του James Sarsfield Kennedy.

Το καθιστικό της κατοικίας είναι εξίσου παιχνιδιάρικο με την πρόσοψή της.

Το σπίτι, το οποίο εκτείνεται σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, 2 ξενώνες, 3 μπάνια, κελάρι, ταράτσα και κήπο με ξεχωριστά παρτέρια και μοναδικά συντριβάνια. Ωστόσο, δεν είναι η έκταση του το χαρακτηριστικό που το κάνει τόσο ξεχωριστό, αλλά η συγκλονιστική πρόσοψή του: είναι φτιαγμένη από πέτρα θυμίζει τζιτζιρόψωμο (gingerbread, το γνωστό παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό).  Καλά τα παραμυθένια σπίτια από διάσημους αρχιτέκτονες, αλλά δείτε και πως διακοσμούν το σπίτι τους οι διάσημοι για τα Χριστούγεννα, και πιο συγκεκριμένα η Τζέσικα Μπίελ.

Το master υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Το παραμυθένιο σκηνικό του σπιτιού συμπληρώνουν τα χρωματιστά βιτρό παράθυρά του καθώς και τα ψηλά ξυλόγλυπτα ταβάνια τα οποία είναι διακοσμημένα με περίτεχνα φατνώματα.

Τα ψηλά ταβάνια του σπιτιού είναι διακοσμημένα με περίτεχνα φατνώματα.

Θέλετε να ζήσετε και εσείς ένα παραμύθι; Τα καλά νέα (για λίγους) είναι ότι το προσφάτως ανακαινισμένο αυτό σπίτι είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση στην τιμή των 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Με λίγα παραπάνω θα παίρνατε το διαμέρισμα στο οποίο έμενε ο Bruce Willis.

thehomeissue_gingerbread005spirossoulis.com