Κυριακή: η αρχή για καλύτερη επιδερμίδα

Αχελώος
Οκτώβριος 12, 2016
Αριστοφάνης εναντίον Σωκράτη – Μια παρεξηγημένη επίθεση
Οκτώβριος 16, 2016

Πόσο μου αρέσουν οι Κυριακές, είναι ενίοτε μέρες ορόσημα, είναι η μέρα που λες, αύριο θα ξεκινήσω δίαιτα, γυμναστήριο, θα κόψω το τσιγάρο, θα προσέξω περισσότερο τον εαυτό μου. Είναι η μέρα που βρίσκεις την ευκαιρία να βγάλεις φρύδια, να κάνεις αποτρίχωση, να βάλεις μία μάσκα προσώπου. Εντάξει, είναι η μέρα που μαγειρεύεις λίγο παραπάνω αλλά τι ωραία που μυρίζει το σπίτι. Η μέρα που κάνεις και μία δουλειά παραπάνω, επειδή είσαι σπίτι. Και μόνο όμως που είσαι σπίτι μερικές φορές είναι λυτρωτικό.
Η Κυριακή είναι ιερή μέρα. Είναι μέρα ομορφιάς λοιπόν και η ομορφιά πάντα ξεκινά από την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Ξεκίνα σήμερα μαζί μας, δεν υπάρχουν μυστικά για καλύτερο δέρμα, υπάρχουν γυναίκες, σε βλέπω μιλάω και για σένα, που λίγο τεμπελιάζουν, που ξεχνάνε να βάλουν την κρέμα τους, γυναίκες που, ενώ θα μπορούσαν να έχουν μοναδική επιδερμίδα, χάνουν αυτό το προνόμιο, επειδή δεν προσπαθούν.
Εκτός από τα κλασικά, όπως το ντεμακιγιάζ το βράδυ ή να πίνετε άφθονο νερό, κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ είναι πως προσάρμοσα τη ρουτίνα της περιποίησης στο πρόγραμμα και στις ανάγκες μου. Δηλαδή πάντα ξυπνώ πέντε λεπτά νωρίτερα, για να πλύνω το πρόσωπό μου με το clarisonic και υγρό σαπούνι και να βάλω τις κρέμες μου. Το βράδυ έχω βρει τρόπο για ντεμακιγιάζ ο κόσμος να χαλάσει.

Βασικές αρχές μου είναι οι εξής:

Πρώτον: Βάζω αντηλιακή χειμώνα καλοκαίρι. Θεωρώ πως η καλή κατάσταση της επιδερμίδας μου οφείλεται πολύ και σε αυτό.
Δεύτερον: ξέρω την επιδερμίδα μου. Τι σημαίνει αυτό. Μία μέρα πήγα σε μία δερματολόγο και της ζήτησα ακριβώς αυτό: να μου πει τι επιδερμίδα έχω και ποιες ανάγκες χρειάζεται να καλύψω. Μπορείτε να το κάνετε και εντελώς ανέξοδα, θα σας πω δυο κόλπα. Αρχικά να πάτε σ’ ένα πολυκατάστημα ομορφιάς, υπάρχουν πολλές εξειδικευμένες κυρίες να σας βοηθήσουν. Τo skinexpert.gr είναι ένα διαγνωστικό εργαλείο που κάθε γυναίκα, απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις μπορεί να βρει τον τύπο της επιδερμίδας της αλλά και τα προϊόντα που ταιριάζουν σε αυτή. Σε κάθε βήμα της δίνονται συμβουλές για το πως να περιποιηθεί σωστά την επιδερμίδα της καθημερινά.Έτσι, δεν θα επιλέγετε τυχαία προϊόντα αλλά αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας.

Τρίτον: ο κόσμος να χαλάσει κάνω απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση συμβάλλει ώστε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε να μπορούν να εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.
Τέταρτον: Παίρνω βιταμίνες, με έχουν βοηθήσει σημαντικά.
Πέμπτον: Χρησιμοποιώ κρέμα ημέρας, ματιών και νυκτός.
Έκτον, κάθε Κυριακή βάζω μάσκα προσώπου. Αν δεν προλαβαίνετε ένα κόλπο είναι το εξής: πριν μπείτε για μπάνιο βάζετε τη μάσκα. Έτσι κερδίζετε και σε λάμψη και σε χρόνο.

Έβδομο: από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν υπάρχει ούτε ένα βράδυ που να μην έχω αφαιρέσει πλήρως και το εννοώ πλήρως όλο το μακιγιάζ. Μεγαλύτερο έγκλημα για την επιδερμίδα μας είναι να μην αφαιρούμε το μακιγιάζ πριν τον ύπνο.
Όγδοο: Πλένω το πρόσωπό μου μόνο με κρύο νερό. Μόνο!
Αν το αντέχετε οικονομικά τέλος είναι καλό να πηγαίνετε μία φορά στους τρεις μήνες στη δερματολόγο ή αισθητικό σας.
Μήπως αυτή η Κυριακή είναι η μέρα που θα αποφασίσεις και εσύ να αλλάξεις την επιδερμίδα σου;

Μαρία Χαλεπά
Αισθητικος – μακιγιάζ
-Make up artist