Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου

2757 χελωνάκια ξεκίνησαν από το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς προς το μεγάλο θαλάσσιο ταξίδι
Δεκέμβριος 7, 2015
Φτιάξτε γιορτινά μελομακάρονα
Δεκέμβριος 7, 2015

Με αφορμή τον εορτασμό πολιτικής Αεροπορίας 7 Δεκεμβρίου, μάθετε περισσότερα  για τον κρατικό Αερολιμένα Αγρινίου απο το Aria Free Press

Ο Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου (συντομογραφία IATA: AGQ, ICAO: LGAG και ΥΠΑ: ΚΑΑΓ) είναι το αεροδρόμιο του Αγρινίου το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, κοντά στην περιοχή Δοκίμι και κατά το 2014 βρίσκεται σε λειτουργία υπό αναστολή[2].

Η έκτασή του υπολογίζεται στα 512 στρέμματα.

Στο χώρο του αεροδρομίου έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί η Πανεπιστημιούπολη Αγρινίου και για το σκοπό αυτό έχει ήδη παραχωρηθεί ένα τμήμα της έκτασής του, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το πιο σύγχρονο Στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου, στο οποίο εδρεύει η 132 Σμηναρχία Μάχης.

Ιστορικό :

Είναι από τα παλαιότερα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας αφού πρωτολειτούργησε το 1931, αλλά σταμάτησαν να εκτελούνται σε αυτό δρομολόγια το 1977.

Από το 1980, η Αερολέσχη Αγρινίου το έχει ως έδρα της και το χρησιμοποιεί για όλες τις δραστηριότητές της.

Από τον Μάιο του 2008, λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υ.Π.Α.Μ. της Αερολέσχης Αγρινίου, για υπερελαφρά αεροσκάφη μετατόπισης κέντρου βάρους (weight shift) και 3 αξόνων (3-axis).

Παραπομπή :

↑ Megginson Technologies Ltd.. «Agrinion Airport». ourairports. http://ourairports.com/airports/LGAG/pilot-info.html. Ανακτήθηκε στις 10/Μαρ./2015.
↑ Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου (ΚΑΑΓ) (Λειτουργία αερολιμένα υπό αναστολή), Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ανακτήθηκε στις 23 Μαρτίου 2013

πηγή: Βικιπαίδεια