Ένας αιωρούμενος γίγαντας προκαλεί δέος με την αντοχή και την επιμονή του

Ποιήματα και Ποιητές στον Παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο
Νοέμβριος 3, 2015
Αιτωλικό: H μικρή «Βενετία» της Ελλάδας
Νοέμβριος 4, 2015

«Το δέντρο της ζωής»

Το δέντρο αυτό, είναι η απόδειξη πως η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο
φωτογραφία: Anna Beeke
Oι ντόπιοι το αποκαλούν «Το δέντρο της ζωής». Οι πλήρως εκτεθειμένες ρίζες του, το τροφοδοτούν με ζωή παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθόλου έδαφος στη βάση του, κάτι που το κάνει να θεωρείται ένα από τα θαύματα της φύσης στην περιοχή.
Το δέντρο αυτό, είναι η απόδειξη πως η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο Βρίσκεται βόρεια του παραθαλάσσιου εθνικού πάρκου στο Kalaloch Lodge στην Ουάσινγκτον και δεσπόζει πάνω από ένα μικρό σπήλαιο που δημιούργησε ένα ρυάκι διαβρώνοντας συνεχώς το έδαφος.
Το δέντρο που είχε την ατυχία να αναπτυχθεί εκεί, τελικά έγινε η ατραξιόν του πάρκου και ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του. Οι επισκέπτες το χαρακτηρίζουν επίμονο, ανθεκτικό, μαγικό, αλλόκοτο, τέρας και ένα σωρό άλλα πράγματα καθώς το χαζεύουν να χάσκει πάνω από τα κεφάλια τους, καταρρίπτοντας όλους τους κανόνες.
Το πώς τελικά κατάφερε να επιβιώσει και να συνεχίσει να αναπτύσσεται παραμένει ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο. Το δέντρο αυτό δεν είναι σπάνιο στις ΗΠΑ. Είναι ένα μεγάλο κωνοφόρο που ονομάζεται ερυθρελάτη (Sitka spruce) και που μπορεί να γίνει ένας πραγματικός γίγαντας των δασών. Κανείς δεν είναι σε θέση (ή δεν θέλει) να πει με ακρίβεια πόσα χρόνια ζωής μετρά ήδη αυτό το θαύμα της βιολογίας, αλλά αυτό ίσως είναι και ένα μέρος της μαγείας του.
905516_picea7 905517_picea2 905518_picea4 905515_tree1