Υποβλήθηκαν οι ελληνικές προτάσεις για το όνομα των Σκοπίων

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου
Μάρτιος 17, 2018
Το ντιζάιν μιας χρήσης είναι της μόδας
Μάρτιος 17, 2018

Τις προτάσεις για την ονομασία της πΓΔΜ έχει ήδη καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στα Σκόπια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Hellas Journal του Μιχάλη Ιγνατίου.

 Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, είναι έτοιμος να τις συζητήσει κατά τις συναντήσεις που θα έχει με την σκοπιανή ηγεσία, στις 22 Μαρτίου.

«Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Έλληνας υπουργός επέλεξε να αποστείλει το πακέτο των προτάσεων του και όχι να το παραδώσει με την άφιξη του στα Σκόπια, στοχεύοντας στην επίσπευση των διαδικασιών, ούτως ώστε -εάν το επιθυμεί πραγματικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ- να επιτευχθεί η λύση στο πρόβλημα πολύ πριν από τον Ιούνιο» αναφέρεται σχετικά.

Οι εν λόγω πηγές δήλωσαν στο HellasJournal ότι ο κ. Κοτζιάς συμπεριέλαβε στο πακέτο των προτάσεων του και πέντε προτεινόμενες ονομασίες και φαίνεται να προκρίνει το Νόβα Ματσεντόνια και το Γκόρνα Μπατσεντόνιαστη σλαβική γλώσσα.

«Οι πηγές αυτές υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση καλύπτεται πλήρως από την ονομασία Γκόρνα Ματσεντόνια» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις και σχόλια από το υπουργείο Εξωτερικών.

πηγή:  huffingtonpost.gr