Υποδοχή Αντιπροσωπειών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Δήμος Αγρινίου: Κλιματιζόμενες αίθουσες
Αύγουστος 23, 2019
Σαρωτικές αλλαγές στις ΕΔ: Έρχεται τρίμηνη αύξηση θητείας στον ΣΞ & προσλήψεις μόνιμων οπλιτών – Εθελοντική στράτευση των γυναικών
Αύγουστος 23, 2019

Αντιπροσωπείες των αποστολών που μετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών υποδέχθηκε ο Γιώργος Παπαναστασίου στο Δημαρχείο Αγρινίου.Χορευτές και χορεύτριες από Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυαεμφανίστηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους  και ευχαρίστησαν για τη ζεστή φιλοξενία. Ο Γιώργος  Παπαναστασίου  ευχήθηκε στους χορευτές ευχάριστη διαμονή στην πόλη και καλή επιτυχία στις παραστάσεις τους: «Σας ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μέχρι το Αγρίνιο για να μας μυήσετε στην πλούσια παράδοσή σας. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό πολιτισμών και παραδόσεων  αγκάλιασε την πόλη και μας παρασύρει  στους ρυθμούς του. Μας έχετε  ήδη εντυπωσιάσει με τον ενθουσιασμό και το πάθος σας. Σας υποδέχομαι με μεγάλη χαρά και εύχομαι να απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου μας και να χαρείτε την φιλοξενία μας». Νωρίτερα, τα συγκροτήματα από την Κορέα, Ινδονησία  και Ρουμανία  έδωσαν χορευτική παράσταση στο Γηροκομείο Αγρινίου παρουσιάζοντας τμήμα από το πρόγραμμά τους.

Στις 8.00 μ.μ  θα ξεκινήσει η παρέλαση των  χορευτικών συγκροτημάτων  από το Πάρκο και θα καταλήξει στην πλατεία Δημοκρατίας για την επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου, Διδάκτωρ Πολιτιστικού Τουρισμού.