Υποδεχθείτε τον Αύγουστο σερβίροντας φρούτα μέσα σε φρούτα….!!

Tρία ελληνικά σοκάκια στα ωραιότερα του κόσμου
Ιούλιος 31, 2014
Διάσημοι κώδικες που δεν … έσπασαν ποτέ
Αύγουστος 1, 2014

Δεν πρόκειται για  έργα τέχνης από επαγγελματίες σεφ αλλά απλές και εύκολες ιδέες που μπορείτε να τις υλοποιήσετε και να εντυπωσιάσετε και τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας!!!

Εμπνευστείτε λοιπόν και στο επόμενο φιλικό ή οικογενειακό τραπέζι …καταπλήξτε τα πλήθη την ώρα του φρούτου.

Οι ενώσεις των κομματιών -εμφανείς και μη- γίνονται μεοδοντογλυφίδες και το πιο απλό και εύκολο είναι να «δημιουργήσετε» φρουτοσυνθέσεις χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φρούτο π.χ καρπούζι ή πεπόνι, στο οποίο θα δώσετε τέτοιο σχήμα που θα επιτρέπει το εσωτερικό του μέρος να χρησιμοποιηθεί ως «πιατέλα σερβιρίσματος για κομμένα κομμάτια φρούτου ή σχήματα που θα φτιάξετε από την σάρκα του καρπουζιού ή του πεπονιού με το ειδικό εργαλείο που αδειάζουμε κολοκυθάκια. .

Επίσης,δείτε μερικές απλές ιδέες στο τρόπο σερβιρίσματος με μήλα, πορτοκάλια, κλπ καθώς είναι ένα τρόπος να προσελκύσετε ίσως την …προσοχή των παιδιών που συνήθως τα φρούτα δεν είναι και το …καλύτερό τους.

Εκπληκτική ιδέα επίσης είναι να φτιάξετε πολύχρωμες γρανίτες από φρούτα. Εδώ θα σταθούμε λίγο:

Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα αγαπημένα σας φρούτα και τον αγαπημένο σας χυμό – ροδάκινο, πορτοκάλι, μήλο, φράουλα…

Βρείτε στο εμπόριο τις ειδικές θήκες για σπιτικές γρανίτες (εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε και μικρά πλαστικά ποτηράκια για πάρτι).

Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα, γεμίστε τα 3/4 της θήκης και προσθέστε χυμό. Βάλτε τα στην κατάψυξη και λίγη ώρα μετά βάλτε τα ξυλάκια (τα βρίσκετε στο σούπερμαρκετ) έτσι ώστε ο χυμός να έχει παγώσει (όχι όμως τελείως!) και να μπορέσει να κρατήσει όρθιο το ξυλάκι σας.

Μετά από μία ώρα η γρανίτα είναι έτοιμη…

Καλή επιτυχία  ό,τι και αν θελήσετε να δημιουργήσετε και μη ξεχνάτε: Oτιδήποτε σπιτικό είναι καλύτερο από το τυποποιημένο ή, τουλάχιστον, το εκτιμούμε και μας αρέσει περισσότερο.

karpoyzi var

 

angrybirs frouta ntysimata podhlato portokalia froyta asteria okservirisma froutosalatas granita granites φωτογραφία ananas φωτογραφία karpoyzi paralages

Της κ.Γεωργίας Σπυροπούλου