Τρίκορφο Φωκίδος: Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Νεα Ζηλανδία : 49 νεκροί από τρομοκρατικό χτύπημα
Μάρτιος 15, 2019
Ηθοποιός από το «Καφέ της Χαράς» Θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία
Μάρτιος 15, 2019

O π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, κτίτορας και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, γνωστός για το έργο του μέσα στην εκκλησία από τη δεκαετία του ’80.

Ο Γέροντας Νεκτάριος από παιδί αγάπησε τόσο τον Θεό που πόθησε να δοθεί για πάντα μόνο σ’ Αυτόν, κάτι που έγινε στην ηλικία των 24 ετών. Έχουν περάσει από τότε 35 χρόνια ιεραποστολής, συγγραφής δεκάδων βιβλίων, διαποίμανσης, ανέγερσης δυο μοναστηριών, χριστιανικών κατασκηνώσεων.

Ο π. Νεκτάριος είναι γνωστό ότι βρήκε νέους τρόπους επικοινωνίας και προσεγγίσεως της νεολαίας. Απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι ξέρει να εργάζεται, με αποτέλεσμα, σε όλους τους τομείς. Και πως ήταν δυνατόν να αποτύχει αφού είναι το χέρι του Θεού που τον καθοδηγεί.

Βλέποντας με το μάτι του πνευματικού πατρός τα σύγχρονα δεδομένα της κοινωνίας μας, τα οποία όλο και περισσότερο γίνονται πιο σαθρά έκανε ένα βήμα ακόμα για να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους αλλά και την νεολαία. Δημιούργησε ένα διαδικτυακό κανάλι στο YouTube όπου μέσα από τα βίντεο που ανεβάζει προσπαθεί να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο. Ανεβάζει βίντεο όπου απαντά σε ερωτήσεις του κοινού, καθώς και ομιλίες από το μοναστήρι του ή από διαφόρους ναούς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό όπου τον καλούν.

Όπως ο ίδιος αναφέρει πολλές φορές, το διαδικτυακό κανάλι του https://www.youtube.com/user/GeronNektarios έγινε προς δόξαν Θεού.

Μην διστάσετε να το επισκεφθείτε ή να το προτείνετε και σε άλλους. Ήδη αρκετά βίντεο έχουν υπότιτλους στα αγγλικά και στα ρωσικά. Είμαι σίγουρος θα βρείτε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα και προβλήματα που σας απασχολούν.

Καθώς και στην προσωπική του σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ ή στο blog http://www.gerontasnektarios.gr