Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς o νέος «Βασιλιάς» του Λονδίνου και ο νεότερος πρωταθλητής του ATP Finals
Νοέμβριος 18, 2019
Ανοίγει η e-πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
Νοέμβριος 18, 2019

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα .

 

Του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου κ. Ν. Χρυσάκη 

 

Πρόκειται για  πρωτοβουλία ενός εξαίρετου  στελέχους της ΕΛ.ΑΣ και Ανθρώπου,  που  εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε  αναμένεται να τύχει αναγνώρισης στους κόλπους  της Ε.Ε μιας και  η προσπάθεια αυτή αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία .

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει όλη την ελληνική νομοθεσία για τα ζώα , είναι γραμμένο κατά τρόπο πολύ εύληπτο παραστατικό και συνάμα επιστημονικό .

 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί η έμπνευση και η ενασχόληση του κ. Χρυσάκη με το φιλοζωικό γίγνεσθαι , όπως ο ίδιος λέει, ήταν η Ομοσπονδία μας, οι αγώνες της  και οι εθελοντές της , όπως τους γνώρισε μέσα από τις παρουσιάσεις εδώ και χρόνια  στα αστυνομικά τμήματα της Κρήτης και όλης της Ελλάδας της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα .

 

Το βιβλίο δεν αρκείται στην απαρίθμηση νόμων ,έχει πολλά παραδείγματα από πραγματικά περιστατικά κακοποίησης ζώων , αποφάσεις δικαστηρίων , πρακτική εφαρμογή ποινικών και διοικητικών υποθέσεων  αλλά κυρίως παίρνει θέση στο μείζον ζήτημα της εγγενούς αυταξίας των ζώων ,όπως αυτή περιγράφεται στα βιβλία μεγάλων φιλοσόφων για τα δικαιώματα των ζώων .

 

Η ΠΦΠΟ  προλογίζει  και στηρίζει ένθερμα το βιβλίο του , το οποίο ήδη μέσω της ΕΛ.ΑΣ και βεβαίως δωρεάν βρίσκεται σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας , πολύτιμος σύμβουλος για όλους τους ένστολους συναδέλφους του .

 

Προσδοκά κι άλλοι αστυνομικοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά του με πρωτοβουλίες γύρω από την υπόθεση των ζώων και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να στηρίξει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή γιατί πραγματικά είναι ρηξικέλευθη .

εξωφυλλο βιβλιου

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ποιοι είμαστεhttps://pfpo.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%A0%CE%A6%CE%A0%CE%9F-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5.pdf