Χαλκιδική : «Το μέλωμα του Χριστού» Χριστόψωμο 400 κιλών θα παρασκευαστεί στην Αρναία Χαλκιδικής

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Δεκέμβριος 23, 2016
Χριστούγεννα
Δεκέμβριος 24, 2016

Κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο

Ένα τεράστιο Χριστόψωμο βάρους 400 κιλών θα παρασκευαστεί αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, στην Αρναία της Χαλκιδικής, εκεί όπου κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο «Το μέλωμα του Χριστού».

Το Χριστόψωμο θα έχει διαστάσεις 2×2 μέτρα και θα τοποθετηθεί σε ειδικής κατασκευής λαμαρίνα, λόγω του μεγέθους του. Παρασκευάζεται από επαγγελματίες της περιοχής και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων μοιράζεται, μαζί με μέλι και καρύδια, σε πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.

«Δημιουργείται μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Αρναία. Η χορωδία ψάλλει τα κάλαντα σε όλα τα στενά, παραδοσιακά καλντερίμια, ενώ παιανίζει η φιλαρμονική του Δήμου. Κάτοικοι και επισκέπτες μαζεύονται στην κεντρική πλατεία, γύρω από το τεράστιο Χριστόψωμο. Φέτος απαιτούνται 400 κιλά αλεύρι και θα είναι το μεγαλύτερο Χριστόψωμο που έχει φτιαχτεί ποτέ» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρίας Αρναίας.

Το έθιμο αναβιώνει η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρία Αρναίας, με τους διοργανωτές να θέτουν κάθε χρόνο νέους στόχους και να καταρρίπτουν το ρεκόρ βάρους του Χριστόψωμου.