Ταραμοσαλάτα

Kαθαρά Δευτέρα : Τα Κούλουμα στον Δήμο Αγρινίου
Φεβρουάριος 16, 2018
Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων
Φεβρουάριος 16, 2018

Μαγειρική

Της Γεωργίας Σπυροπύλου

Καθαρά Δευτέρα έρχεται και μπαίνουμε στη μεγάλη βδομάδα. Φέτος λέω να νηστέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους αλλά και για αποτοξίνωση.
Επειδή πάντα προβληματιζόμαστε τι θα τρώμε κάθε μέρα, επέλεξα να σας βοηθήσω λιγάκι με μια συνταγή που φτιάχνουμε αυτές τις μέρες, την οποία βέβαια πρέπει να τις βάλεις αμέσως στη νηστίσιμη λίστα.

Ταραμοσαλάτα

Υλικά:
1 φρατζόλα ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο
100 γραμμάρια ταραμά λευκό / κόκκινο ανάλογα με την προτίμηση σας
2 λεμόνια φρέσκα
1 κρεμμύδι
Λάδι, προτιμήστε ελεόλαδο
Εκτέλεση:
Παίρνουμε την ψίχα του ψωμιού και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με νερό τόσο ώστε να καλύπτει πλήρως το ψωμί. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια παίρνουμε με τα χέρια μας το ψωμί και το στύβουμε όχι όμως πάρα πολύ σφιχτά. Τρίβουμε σε τρίφτη το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών, τον ταραμά και το ψωμί. Τα χτυπάμε όλα μαζί προσθέτοντας σιγά-σιγά λάδι δοκιμάζοντας που και που. Η ποσότητα του λαδιού που χρειάζεται εξαρτάται από το γούστο του καθένα μας.

Καλή σαρακοστή με σήμα κατατεθέν της Καθαρά Δευτέρας την ταραμοσαλάτα.

Πηγή: έντυπος τύπος Aria Free Press