Τα tablets

Ι. Μ. Εσφιγμένου
Νοέμβριος 2, 2019
Η Πάτρα υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Σουμελά
Νοέμβριος 4, 2019

Techside of aria  by Ευσταθίου Άρης

Techside of aria 2ο Τεύχος

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στον χώρο των tablets με ολοένα και περισσότερες εταιρίες να βάζουν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν τον κόσμο σχεδιαστικά και μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι συσκευές τους. Τα tablets μπορούν να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα για κάποιον στην εργασία του, και μπορούν να χαρακτηριστούν σαν “σύμβολο επαγγελματισμού”, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μετατραπούν σε “υπερτιμημένα παιχνίδια”.  Αν ήδη κατέχετε ένα laptop ή ένα σταθερό υπολογιστή, ένα tablet δεν είναι κάτι απολύτως αναγκαίο προς το παρόν, αν συνυπολογίσετε ότι η τιμή στα περισσότερα παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Μπορώ να αναγνωρίσω βέβαια ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται προσπάθειες, από πολλές εταιρίες, ελαχιστοποίησης του κόστους των συσκευών, έτσι ώστε κάποια στιγμή να είναι προσιτές σε όλους ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Ας το ελπίσουμε και ας αναμείνουμε στο “ακουστικό” μας όσον αφορά τον τομέα αυτό. Μια ιδέα από το τι κυκλοφορεί: Amazon Kindle Fire, Apple iPad2, Motorola Xoom, Asus Eee Pad Transformer, Sony Tablet S, BlackBerry PlayBook, Samsung Galaxy Tab 10.1, HP TouchPad, HTC Flyer και LG Optimus Pad είναι κάποια από τα πιο δημοφιλή.

 

About social networks

Είχα ακούσει για το Facebook Timeline, είχα διαβάσει για το Facebook Timeline και αποφάσισα να το ενεργοποιήσω στο profile που διατηρώ στο Facebook. Στο αναβαθμισμένο profile οι δημιουργοί έχουν δώσει έμφαση όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην οργάνωση των πληροφοριών που μοιράζεται ο κάθε χρήστης. Κατά την άποψη μου έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, αλλά επειδή δεν γίνεται όλοι έχουμε την ίδια άποψη, μπορείτε να βρείτε την πλήρης παρουσίαση του Facebook Timeline στην σελίδα https://www.facebook.com/about/timeline και να κρίνετε μόνοι σας. Όσοι δεν το έχετε ενεργοποιήσει, με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τον τρόπο, εφόσον σας αρέσει. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτή η αναβάθμιση ήταν προγραμματισμένη να γίνει από παλιά, ή αν αναπτύχθηκε πρόσφατα εξαιτίας του ανταγωνισμού που επικρατεί στον χώρο των κοινωνικών δικτύων, σημασία έχει ότι όσο υπάρχει ανταγωνισμός θα βλέπουμε συνεχή βελτίωση και εξέλιξη προς το καλύτερο.

Tip of the month

Θα αναφερθώ σε μια υπηρεσία της Google που είναι πολύ χρήσιμη, την υπηρεσία αναζήτησης εικόνων. Η υπηρεσία αυτή σας δίνει την δυνατότητα, έχοντας μια εικόνα, να την εισάγετε με ένα απλό Drag-and-Drop στο πεδίο αναζήτησης της Google, και αυτόματα μεταφέρεστε στη σελίδα αποτελεσμάτων ώστε να αντλήσετε πληροφορίες με βάση το περιεχόμενο της. Εναλλακτικά, σας δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσετε το url της εικόνας, αν βρίσκεται σε κάποια ιστοσελίδα, ή και να κάνετε upload από τον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της αναζήτησης δεν είναι “θετικό” η αναζήτηση σας επιστρέφει  οπτικά πανομοιότυπες εικόνες με αυτή που θέσατε για κριτήριο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για να ανακαλύψετε αν άτομα, που δεν γνωρίζετε προσωπικά, και συναναστρέφεστε μαζί τους μέσω του υπολογιστή σας, χρησιμοποιούν “δανεικές” φωτογραφίες από το διαδίκτυο. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλους τους browsers εκτός της λειτουργίας Drag-and-Drop η οποία προς το παρόν είναι στις τελευταίες εκδόσεις των Firefox και Chrome. Μια δοκιμή θα σας πείσει και πού ξέρετε μπορεί να βρείτε πληροφορίες για ότι αναζητάτε..Stay tuned!!!

 

Tech-joke

Wikipedia : Εγώ τα ξέρω όλα

Google : Εγώ τα έχω όλα

Internet : Χωρίς εμένα δεν έχετε αξία

Ρεύμα : Σοβαρά ?