Συνταγή για Τσιτσιμπύρα

Διακοπή νερού το Σάββατο στο κέντρο του Αγρινίου λόγω εργασιών στην οδό Γρίβα
Αύγουστος 1, 2019
Γαβαλού – Επίσημο Μνημόσυνο
Αύγουστος 2, 2019

Συνταγή για Τσιτσιμπύρα Κράτα το Συνταγή για Τσιτσιμπύρα από το Εδεσματολόγιον Κέρκυρας Υλικά 500 γραμ. ζάχαρη 700 γραμ. βραστό νερό 3.100 γρ. κρύο νερό 6 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο χυμός 4 λεμονιών 1 κουταλάκι ψίχα λεμονιού 1 ποτήρι νερό κρύο μπουκάλια χοντρά με πώμα ασφαλείας Εκτέλεση Σ’ ένα δοχείο που κλείνει καλά ρίχνουμε το χυμό 2 λεμονιών, 2 κουταλάκια τζίντζερ, την ψίχα λεμονιού και το 1 ποτήρι κρύο νερό. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε να μείνει για 3 ημέρες. Αφού περάσουν οι 3 ημέρες, κάθε μέρα για τις επόμενες 4 ημέρες προσθέτουμε στο δοχείο 2 κουταλάκια ζάχαρη και 1 κουταλάκι τζίντζερ. Την 5η ημέρα σουρώνουμε το περιεχόμενο του δοχείου και προσθέτουμε το χυμό των άλλων 2 λεμονιών. Λιώνουμε τη ζάχαρη στο βραστό νερό και προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα μπουκάλια (αφού σουρώσουμε πρώτα το μείγμα) προσέχοντας να μένει κενός χώρος σε κάθε μπουκάλι. Η τσιτσιμπύρα θα είναι έτοιμη έπειτα από τρεις εβδομάδες και πίνεται πολύ παγωμένη. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης προσέχουμε να μην μετακινούμε τα μπουκάλια γιατί το μείγμα αναβράζει. Πηγή: Εδεσματολόγιον Κέρκυρας – Εκδόσεις Σαββάλας Διαβάστε παλαιότερο άρθρο για την τσιτσιμπύρα ΕΔΩ Για On-Line αγορά του Εδεματολόγιου ΕΔΩ

Πηγή: www.corfuland.gr