Συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι

Η υστεροκλασική-ελληνιστική Αλίκυρνα έρχεται στο φως
Ιανουάριος 19, 2017
Αρχαία ελληνικά προσωπεία Θεάτρου. (Greece. The land of Gods)
Ιανουάριος 21, 2017

Υλικά:

2 κιλά μανταρίνια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
5 1/2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας γκραν μαρνιέ

Χυμό του λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλύνετε πολύ καλά τα μανταρίνια.

Ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τις μισές φλούδες.

Ψιλοκόψτε τις  άλλες μισές φλούδες ψιλοκόψτε.

Κόψτε τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια.

Αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια κατσαρόλα.

Bάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα το χυμό τους, ανακατεύοντας τακτικά.
Bράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού.

Υ.Γ. : Κάντε το ίδιο και για μαρμελάδα με πορτοκάλια.

της Γεωργίας Μπισμπίκη