Συνταγή για καρπουζόπιτα

Η ιστορία του ρεμπέτικου
Σεπτέμβριος 9, 2013
Φτιάξτο μόνος σου:Καλοκαιρινό φαναράκι
Σεπτέμβριος 9, 2013

Λαχταριστή καρπουζόπιτα…

KARP

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 καρπούζι

7 κουταλιές σούπας αλεύρι

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 κουτάλι της σούπας κανέλα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. μέλι

Και σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αφού θα αφαιρέσετε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, θα το στύψετε μέσα σε ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και θα το αφήσετε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.

Στη συνέχεια θα προσθέσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο θα τα προσθέσετε σιγά-σιγά για να διαπιστώσετε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.

Στη συνέχεια αφού λαδώσετε ένα ταψάκι και το πασπαλίσετε με σουσάμι θα αδειάσετε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2,5 εκ., και θα πασπαλίσετε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180ο.

Όταν βγάλετε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει θα ρίξετε το υπόλοιπο μέλι, για να απορροφηθεί και θα πασπαλίσετε με σουσάμι.

Της Γεωργίας Σπυροπούλου