Μέχρι και το ενδεχόμενο της ματαίωσης της παρέλασης του καρναβαλιού των μικρών στην Πάτρα, σκέφτονται στον Καρναβαλικό Οργανισμό, σε περίπτωση που τελικά οι προβλέψεις για τον καιρό επιβεβαιωθούν.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της μεγάλης παρέλασης. Στο μεταξύ οι χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές που περιμένουν πώς και πώς την ώρα που θα κατέβουν στους δρόμους της Πάτρας, θα βρίσκονται στο έλεος του καιρού.

Για την ακρίβεια στο έλεος της «Ιοκάστης», του χαμηλού βαρομετρικού που έρχεται από την Ιταλία και ενδέχεται να παρασύρει με τις καταιγίδες και τις βροχές της, τον θεό του καρναβαλιού.

Οι περισσότεροι, πάντως, από τους γονείς που ήταν να συνοδέψουν τα παιδιά τους, στην προγραμματισμένη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, πλέον το σκέφτονται σοβαρά και τείνουν στο να είναι αρνητικοί.

Βλέπετε, μπορεί το γνωστό τραγούδι του Πατρινού Καρναβαλιού να λέει «και με ήλιο και με βροχή», όμως όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, σε ένα χειμώνα όπου οι ιοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον, τότε σίγουρα το πράγμα αλλάζει.

Οι τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό λένε ότι όχι μόνο θα υπάρξει βροχή, αλλά και ότι από τις 8 το πρωί και μετά θα υπάρξει καταιγίδα που είναι άγνωστο μέχρι πότε θα κρατήσει.

Στις 11 το πρωί, πάντως, που είναι να ξεκινήσει η παρέλαση θα βρέχει, όχι σε μορφή καταιγίδας πιθανότατα, όμως ο καιρός θα είναι βροχερός και κρύος, ενώ η κατάσταση δεν θα αλλάξει και αργότερα τις μεσημεριανές ώρες.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής γινόταν με έντονη ηλιοφάνεια, σε καλοκαιρινό σχεδόν σκηνικό και σίγουρα ο καιρός είχε παίξει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Δείτε τον καιρό σύμφωνα με το Meteo:

Στο έλεος του καιρού οι μικροί καρναβαλιστές της Πάτρας - Όλα δείχνουν βροχή