ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Στη δεύτερη φάση στρατηγικής με τους πολίτες της Ηπείρου: «Ελάτε να γνωριστούμε»

Ορεστιάδα: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Μάρτιος 11, 2018
Ελλάδα και Κύπρος χτύπησαν την πόρτα της Μόσχας για νέα οπλικά συστήματα
Μάρτιος 12, 2018

ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναντήθηκε στην Ελεούσα με κατοίκους και τοπικούς κοινωνικούς παράγοντες του Δήμου Ζίτσας

 

Μετά την πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση της 26ης Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα, η παρουσία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Ήπειρο μπαίνει στη δεύτερη φάση της. Σε αυτή, θα ολοκληρωθεί ένας δεύτερος κύκλος επαφών με πολίτες, φορείς και παράγοντες σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους. Έτσι θα ακούσει την άποψή τους αλλά και θα τους ενημερώσει για τη δική του οπτική στην επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων. Ειδικότερα, να τους αναπτύξει την έννοια της περιφερειακότητας, το πως αυτή μπορεί να εξειδικευτεί ανά δήμο και να δώσει λύσεις στα πλαίσια της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί της Κυριακής 11ης Μαρτίου στην Ελεούσα συναντήθηκε με κατοίκους και τοπικούς κοινωνικούς παράγοντες και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για πολλά τοπικά θέματα, αλλά και θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ άλλων για:

  • Ανεργία
  • Υδρογονάνθρακες,
  • λυματολάσπη,
  • βιολογικό,
  • ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
  • βιομηχανική ζώνη κ.λπ..

 

Με τη συζήτηση κατέστη σαφές ότι αυτή τη στιγμή ο ευρύτερος δήμος Ζίτσας αδικείται από το γεγονός ότι ενώ σηκώνει το μεγαλύτερο μέρος από το ΑΕΠ του Νομού Ιωαννίνων έχει τεράστια προβλήματα που δεν επιλύονται: Από τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και τη λυματολάσπη μέχρι τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ταυτόχρονα, η ευρύτερης περιοχή του Δήμου Ζίτσας είναι το θύμα μιας απαράδεκτης ασυνεννοησίας για το θέμα των υδρογονανθράκων. Η αδιαφορία της Περιφέρειας και η απουσία της φτάνει στα όρια του εμπαιγμού των κατοίκων που δεν γνωρίζουν ούτε τις ενδεχόμενες συνέπειες ούτε τα πιθανά ανταποδοτικά οφέλη.

 

Στο Δελτίο Τύπου επισυνάπτεται φωτογραφία

 

Κυριακή 11 Μαρτίου, της Σταυροπροσκυνήσεως

Ο Σπύρος Ριζόπουλος δίνει τα λουλούδια που είχε πάρει από την εκκλησία στην ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που έγινε η συγκέντρωση στην Ελεούσα, όταν εκείνη του είπε ότι δεν είχε προλάβει να πάει στην Εκκλησία.