Πυρκαγιές 🔥 ΥΠΟΓΡΑΦΩ: Κάντε τη στάχτη, δάσος! 

Ελιά το δέντρο της Αμφιλοχίας
Ιούλιος 26, 2018
Επίσημο Μνημόσυνο στα Καλύβια
Ιούλιος 27, 2018

Φίλες και φίλοι,

Απίστευτο! Κι ενώ η χώρα ακόμη θρηνεί — τοπικά συμφέροντα (με πρωτοστάτη τον δήμαρχο Ψινάκη) άρχισαν ήδη να πιέζουν να ΜΗΝ γίνει αναδάσωση!

Ας ενώσουμε τώρα τις φωνές μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να απαιτήσουμε να χαρακτηριστούν αμέσως οι καμένες δασικές εκτάσεις ως αναδασωτέες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Χωρίς «παραθυράκια» και χωρίς εξαιρέσεις – για να γίνει ξεκάθαρο σε όποιους επιτήδειους επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν αυτή την τραγωδία ότι: τα δάση μας δε θα γίνουν οικόπεδα και αυθαίρετα.

Υπόγραψε με ένα πάτημα και διάδωσέ το – πριν παραδώσουμε το ψήφισμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και τα ΜΜΕ:

ΥΠΟΓΡΑΦΩ: Κάντε τη στάχτη, δάσος! 

Προς τον αναπ. υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τις Ελληνικές αρχές:  

«Σας καλούμε να χαρακτηρίσετε αμέσως τις καμένες δασικές εκτάσεις ως αναδασωτέες, όπως ορίζει ο νόμος. Χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια για τους καταπατητές. Στη μνήμη αυτής της τραγωδίας: κάντε τη στάχτη, δάσος.»

ΥΠΟΓΡΑΦΩ: Κάντε τη στάχτη, δάσος! 

Η χώρα μας έχει μακρά παράδοση στο «κάψε-χτίσε». Γι’ αυτό και πέρυσι ο αναπ. υπουργός Φάμελλος εξέδωσε εγκύκλιο που ορίζει ότι οι καμένες από την πυρκαγιά δασικές εκτάσεις θα κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες.

Αλλά ορισμένα συμφέροντα φαίνεται πως ήδη προσπαθούν να καπηλευτούν την τραγωδία, και ζητούν εξαιρέσεις!

Ήρθε η ώρα να γίνουμε το αντίβαρο στις πιέσεις των καταπατητών, και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι ΟΛΟΣ ο κόσμος απαιτεί να εφαρμοστεί ο νόμος — χωρίς ρουσφέτια! Όταν αρκετοί από εμάς υπογράψουμε, το Avaaz θα εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση και τα ΜΜΕ:

ΥΠΟΓΡΑΦΩ: Κάντε τη στάχτη, δάσος! 

Το κίνημά μας έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι όταν συσπειρωνόμαστε μαζικά, η φωνή μας έχει δύναμη. Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να ξεπουλήσει τις Ελληνικές παραλίες σε επιχειρηματίες, μας βρήκε μπροστά της. Όταν προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα στα δάση, τους σταματήσαμε και πάλι. Τώρα ήρθε η στιγμή να συσπειρωθούμε ξανά, για να δώσουμε ζωή στην καμένη γη.

Με ελπίδα,
Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Δήμος Μαραθώνα ζήτησε να ΜΗΝ κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη περιοχή (TVXS)
https://tvxs.gr/news/ellada/o-dimos-marathona-zitise-na-min-kiryxthei-anadasotea-i-kameni-perioxi

Αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις, με εγκύκλιο του ΥΠΕΝ (Η Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/924593/article/epikairothta/ellada/anadaswtees-oi-kamenes-ektaseis-me-egkyklio-toy-ypen

 

 

ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Ήδη πάνω από 100.000 υπογραφές!

«Να χαρακτηριστούν αμέσως οι καμένες δασικές εκτάσεις ως αναδασωτέες, όπως ορίζει ο νόμος. Χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια για τους καταπατητές. Στη μνήμη αυτής της τραγωδίας: ας κάνουμε τη στάχτη, δάσος!»

Πρόσθεσε το όνομά σου με ένα πάτημα, πριν το παραδώσουμε στον Υπουργό: