Πυρκαγιά στην Κατοχήκοντά στον Αρχαιολογικό Χώρο Οινιαδών

5 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα
Ιούλιος 3, 2018
Εγκαίνια στο Αγρίνιο για τη «Δομή Παροχής Συσσιτίου»
Ιούλιος 7, 2018

στο λόφο του Τρίκαρδου

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε δασική έκταση στο λόφο του Τρίκαρδου στην περιοχή της Κατοχής Οινιαδών του Δήμου Μεσολογγίου, εγγύτατα στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Για την κατάσβεση της σημειώθηκε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής .Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη (από Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Νάυπακτο)  με περισσότερα από 10 οχήματα και 20 πυροσβέστες που επιχειρούν την κατάσβεση ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν ενισχύσεις. Επιχειρεί και πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα ενώ την προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης  συνδράμουν δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ καθώς επίσης δυο υδροφόρα οχήματα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Επί τόπου επίσης βρίσκονται ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτ/νίας Ιωάννης Τέγας και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος.

Μέχρι στιγμής, όπως επισημαίνει ο Διοικητής της Π.Υ. Μεσολογγίου Χρ. Μπόκας, η φωτιά δεν έχει περάσει τα τείχη των Οινιάδων ενώ δεν απειλούνται σπίτι. Ελπίζεται να τεθεί υπό έλεγχο πριν επεκταθεί ή προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά στα γύρω χωράφια.

Σημειώνεται πως το νέο περιστατικό πυρκαγιάς, έχει εκδηλωθεί στον ίδιο χώρο που είχε πληγεί και παλαιότερα απειλώντας τότε σοβαρά τον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών.