Πτήσεις Drones της ΕΛ.ΑΣ στη Ζάκυνθο!

Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως στην Ι.Μ.Παναγίας Κατερινούς
Σεπτέμβριος 5, 2017
Αλλάζουν οι κανονισμοί για την αυτόνομη θέρμανση
Σεπτέμβριος 5, 2017

Πτήσεις δυο μη στελεχωμένων αεροσκαφών (τύπου drones) της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούνται στο νησί της Ζακύνθου, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, με σκοπό να προληφθεί – αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιών και να συλλεχθούν στοιχεία που ενδεχομένως σχετίζονται με απόπειρες εμπρηστικών ενεργειών.

The Qube is flown in a demonstration in Simi Valley, California, October 19, 2011. The tiny drone with four whirling rotors swoops back and forth about 200 feet above the ground scouring the landscape and capturing crystal-clear video of what lies below. (Gary Friedman/Los Angeles Times/MCT)

Ειδικότερα, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων έχει μετεγκατασταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Ζάκυνθο και υποστηρίζει τις πτήσεις επιτήρησης και κατόπτευσης των περιοχών του νησιού.

Το κλιμάκιο συνεργάζεται στενά με τις τοπικές Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές, οι οποίες παρέχουν τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για την καλύτερη εκπλήρωση της από αέρος επιτήρησης και κατόπτευσης των περιοχών.

Σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της δράσης σε εκπρόσωπους τοπικών Μεσών Μαζικής Ενημέρωσης.

[tovima]