Ποια πρόσωπα θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας;

27η Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Σεπτέμβριος 27, 2018
Σύσκεψη για αγροτικά ζητήματα στη Δημοτική Ενότητα Ινάχου
Σεπτέμβριος 28, 2018

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών  αναφορικά με τα τα πρόσωπα που θα είναι πιθανόν να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εργάζεται για την δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, το προγραμματικό πλαίσιο των οποίων θα κινείται στους παρακάτω άξονες:

  1. Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό – διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε για τους ΟΤΑ, με την ενίσχυση της δημοκρατίας και με την συμμετοχή των δημοτών.
  2. Την συμφωνία σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παίρνει υπόψη του τις προτάσεις και τις  ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αποτυπώθηκαν στη διαβούλευση των αναπτυξιακών συνεδρίων με σεβασμό σε περιβαλλοντικά- οικολογικά ζητήματα.
  3. Θα έχει μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, στην ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  4. Την συνεννόηση για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη) με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, που θα προτάσσει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης προς όλους.  
  5. Την θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας των αιρετών.
  6. Την χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Οι τελικές επιλογές μας θα  να είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων των παραταξιακών μας σχημάτων, συζητήσεων με τους συμμάχους  μας και ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Το Γραφείο Τύπου