Πασχαλινό τσουρέκι για πρωτάρηδες

O Άκης Πετρετζίκης μας μαθαίνει πως να πετύχουμε το τέλειο βράσιμο αυγού & τέλειο βάψιμο για Κόκκινα πασχαλινά αβγά
Απρίλιος 15, 2020
Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου
Απρίλιος 16, 2020

Λαχταριστό τσουρέκι για το Πάσχα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 φακελάκια μαγιά ή 200 gr νωπή

2 κιλά αλεύρι (robin hook)

1 κούπα χλιαρό νερό

3 1/3 κούπες ζάχαρη

1 κούπα καυτό γάλα

1 κουταλιά αλάτι

2 κουταλιές σπορέλαιο

Μαχλέπι

Κακουλέ ή μαστίχα

10 αυγά

1 βανίλια

1 3/4 βούτυρο καυτό κούπα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό χλιαρό, τη μαγιά και λίγο από το αλεύρι. Το ζυμώνουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε ζάχαρη και αρωματικά, το λάδι, το καυτό γάλα και ένα – ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το καυτό βούτυρο.  Τα ανακατεύουμε καλά και γίνεται μια ζύμη σαν ψωμί. Την πλάθουμε, την βάζουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε σε φούρνο ζεστό να φουσκώσει. Έπειτα ψήνουμε το τσουρέκι σε προ θερμαινόμενο φούρνο στους 180ο C περίπου για 25 λεπτά.

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη !!!

Της κ.Γεωργίας Σπυροπούλου