Δυνατό μήνυμα ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης

Ένα δυνατό μήνυμα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης έστειλε ο 23χρονος πρωταθλητής των θαλάσσιων σπορ, Νικόλας Πλυτάς, χρησιμοποιώντας ένα jet surf για να σχηματίσει το Σήμα της ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη, στη Βόνιτσα.

«Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, το μόνο που εύχομαι είναι ο κόσμος να ζει ειρηνικά, να σέβεται το συνάνθρωπο και τη φύση», δηλώνει ο Νικόλας λίγο πριν την προσπάθειά του. «Ο κάθε άνθρωπος, έχει ένα μοναδικό μέρος όπου βρίσκει την ειρήνη. Για μένα, αυτό το μέρος είναι το νερό».

 

Ο νεαρός Νικόλας Πλυτάς μετρά 9 χρόνια πρωταθλητισμού και πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στο θαλάσσιο σκι, αλλά και το wakeboarding, skateboarding, snowboarding και surfing.

O Πλυτάς, με ευαισθησίες για το περιβάλλον βρίσκει συχνά πρωτότυπους τρόπους να ευαισθητοποιεί το κοινό, όπως αυτή τη φορά, επιλέγοντας για όχημα ένα jetsurf, μια χειροποίητη μηχανοκίνητη σανίδα κατασκευασμένη από carbon, που φτάνει ταχύτητες ως 38 μίλια ανά ώρα.

Ιδανικό σημείο για το εγχείρημα, αποτέλεσε η κυκλική Λίμνη Κομήτη, στη Βόνιτσα, η οποία βρίσκεται σε φυσικό βύθισμα, με περίμετρο 900 μέτρα και απλώνεται σε μία έκταση 52 στρεμμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστορία, προήλθε από την πτώση ενός μικρού κομήτη.Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΙΜΝΗ

Πηγή: thecaller.gr