Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού της Γης

Γνωστοποίηση των  συμπερασμάτων και προτάσεων   από την Έκθεση του ΙΓΜΕ για τις πληγείσες περιοχές  Ζευγαρακίου και Κερασόβου
Σεπτέμβριος 17, 2018
Πρόσκληση για την 11η/2018 Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου.
Σεπτέμβριος 17, 2018

Με σύνθημα τους τον περιορισμό του πλαστικού  μιας χρήσης δεκάδες εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανέλαβαν δράση σε τρία σημεία της λίμνης Τριχωνίδας.Στη θέση Αμπάρια,στη παραλίμνια ακτή  Παντάνασσας και στην παραλία του Μούρτου στην Καψοράχη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου και της Ακτίνας Εθελοντισμού στην Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού της Γης.

Σε αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία μετέχουν περισσότερες από 100 χώρες οι οποίες επιλέγουν σημεία υψηλής περιβαλλοντικής αξίας για να διαδώσουν το μήνυμα.

Όπως εξήγησε η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού Α. Μακρή η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία: «Είναι συγκινητικό πως, τόσοι εθελοντές, σύλλογοι και φορείς διέθεσαν το χρόνο τους για να προσφέρουν στο περιβάλλον. Το Αγρίνιο,  τα τελευταία χρόνια, μετέχει ενεργά στις προσπάθειες προστασίας αλλά και ανάδειξης του φυσικού πλούτου της περιοχής ιδιαίτερα τις παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές. Σήμερα,  που η κατάσταση του πλανήτη κρίνεται κρίσιμη, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και δράση μετατρέπεται σε βασική αξία. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε  τις ανεπανόρθωτες βλάβες που προκαλούν στο οικοσύστημα τα πλαστικά μιας χρήσης και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν , το Αστικό ΚΤΕΛ για την μεταφορά των εθελοντών και να διαβεβαιώσουμε ότι ο Δήμος Αγρινίου θα συνεχίσει την προσπάθεια συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος».