Ουδείς αναμάρτητος… και ουδείς ασυγχώρητος…

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα βγαίνει από την κηδεμονία
Αύγουστος 20, 2018
Ώρα για ξενάγηση στα πέντε αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας
Αύγουστος 20, 2018

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                           

Νίκος Νικολόπουλος : Ουδείς αναμάρτητος… και ουδείς ασυγχώρητος…

ακόμη και ο Δ. Βερύκιος!

Μήπως καταργήθηκε το άρθρο 188 του Π.Κ. ;

Η αδέκαστη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ανοικτά μάτια και αυτιά;

«Ουδείς – ιδιαίτερα από τους έχοντες δημόσιο λόγο και άποψη – έχει το δικαίωμα να προσβάλλει το θρησκευτικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ωστόσο και ουδείς αναμάρτητος, αλλά και ουδείς ασυγχώρητος, ιδιαίτερα εφόσον έχει ζητήσει συγγνώμη…»

Με αυτό τον τρόπο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, στον σάλο που ξέσπασε σχετικά με ανάρτηση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου στα social media για την οποία όμως ζήτησε μετέπειτα δημόσια συγγνώμη.

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:

«Εξοργιστική και συνάμα θλιβερή η ανάρτηση του Δήμου Βερύκιου και ιδιαίτερα η χρήση μίας εικόνας άκρως προσβλητικής για τα Πανίερα Πρόσωπα της Θεοτόκου και του Μονογενούς Υιού Της. Και απολύτως κατανοητή η εξέγερση των πολιτών κατά ενός προσώπου με δύναμη και παρέμβαση στον δημόσιο λόγο, το οποίο προσέβαλλε το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων.

Ωστόσο, η Ορθοδοξία, αντίθετα με τους διώκτες της, δεν είναι ούτε φανατική, ούτε εκδικητική. Αντίθετα, είναι πάντα μετριοπαθής και συγχωρητική, έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους και ιδιαίτερα σε εκείνους που μετανοούν.

Γι’ αυτό και ενώ ουδείς – ιδιαίτερα από τους έχοντες δημόσιο λόγο και άποψη – έχει το δικαίωμα να προσβάλλει το θρησκευτικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, εντούτοις και ουδείς είναι αναμάρτητος, αλλά και ουδείς μένει ασυγχώρητος, ιδιαίτερα εφόσον έχει ζητήσει συγγνώμη.

Ελπίζω και εύχομαι, μόνο, ο κ. Βερύκιος να εννοεί πραγματικά τα όσα αναφέρει στη δημόσια ανακοίνωσή του και η Παναγία να τον φωτίζει.

Τέλος, περιμένω και εγώ όπως και εκατομμύρια Ελλήνων νομοταγώ νπολιτών, με ενδιαφέρον να δω την αντίδραση της Πολιτείας, αλλά και της Δικαιοσύνης, καθώς το άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα είναι σαφές… Ελπίζω η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να έχει ανοικτά αυτιά και μάτια…»