Ολυμπιακοί Αγώνες: 2024 στο Παρίσι, 2028 στο Λος Άντζελες και επίσημα!

Διανομή σχολικών ειδών από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου
Σεπτέμβριος 13, 2017
ΣΟΚ: «Πνίγεται» στο πετρέλαιο Γλυφάδα και Βούλα – Εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα η πετρελαιοκηλίδα από το πλοίο «φάντασμα»
Σεπτέμβριος 13, 2017

Η ΔΟΕ αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο να απονείμει ταυτόχρονα τους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την αποχώρηση των τεσσάρων εκ των έξι πόλεων που είχαν θέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2024, εν μέσω ανησυχιών για το μέγεθος, το κόστος και την πολυπλοκότητα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονόνος.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πριν προχωρήσει στην τριμερή συμφωνία με το Παρίσι και το Λος Αντζελες είχε φροντίσει να μη δυσαρεστήσει την πόλη που θα δεχόταν να αποσύρει το φάκελο διεκδίκησης της διοργάνωσης του 2024. Εταξε το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ στη διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.
Φωτογραφία Reuters

Το Παρίσι, δεν θα ήταν αυτή σε καμία περίπτωση. Θέλει να συνδυάσει του Αγώνες με τον εορτασμό των 100 χρόνων που θα συμπληρωθούν το 2024 από το 1924, δηλαδή την τελευταία φορά που είχε διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αλλωστε, η ανάληψη της διοργάνωσης ήταν και ένα προσωπικό στοίχημα του Εμανουελ Μακρόν που είχε δηλώσει ότι θα εργαστεί σκληρά για τη διοργάνωση, ακόμη και αν δεν είναι πρόεδρος τότε.

newsit