Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού

Έξι θεατρικές παραστάσεις (οι τρεις παιδικές) έχει προγραμματίσει για φέτος ο Δήμος Αγρινίου στο «Ελληνίς». Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Αποστολία Ζώη και Δημήτρης Σταρόβας είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα ονόματα του χώρου που θα βρεθούν στην πόλη μας για το καλοκαίρι του 2019.

Αναλυτικά οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2019:

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας: 2 Ιουλίου 2019

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά. Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει!! Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο
είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΕΑ
και παιδικό από 6 έως 12 ετών).

Πήτερ Παν (παιδική θεατρική παράσταση): 4 Ιουλίου 2019

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Πρωταγωνιστούν: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Ντέπυ Μοράρη, Νεφέλη Οικονόμου, Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα.

Στο σπίτι της Οικογένειας Ντάρλιγκ, ο κύριος και η κυρία Ντάρλιγκ ζουν μαζί με τα τρία τους παιδιά, τα οποία φροντίζει η νταντά Νανά, ένας σκύλος. Η κυρία Ντάρλιγκ είναι εκεί για όλους, η μητέρα που θα ήθελαν να έχουν όλα τα παιδιά. Μια νύχτα σαν όλες τις άλλες, αλλά που δεν έμοιαζε με καμιά, όλα ανατρέπονται.

Γενική είσοδος: 12€, Προπώληση 8€.

Κατά Φαντασίαν Ασθενής: 9 Ιουλίου 2019

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος.

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.

Οδυσσεβάχ (παιδική θεατρική παράσταση): 10 Ιουλίου 2019

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρου
Πρωταγωνιστούν: Φώτης Σπύρου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης

Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;

Γενική είσοδος: 10€, Προπώληση 8€.

Toc Toc: 29 Ιουλίου 2019

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη.

Ο Ομάρ Ταρίφ, o Φώτης Σταθάκης, η Κρητικιά Νίτσα Νοικοκυράκη, η Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα, η Λαρισαία Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλακίδη και ο Μπάμπης Γραμμένος όλοι άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε αυτοδίδακτο group therapy.

Γενική είσοδος: 20€, Εκπτωτικό: 15€ (Φοιτητές, Ανέργων, ΑμεΑ).

Ο Λαγός και η Χελώνα (παιδική θεατρική παράσταση): 19 Αυγούστου

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Πούλης, Γιάννης Παπαευθυμίου, Τίφανη Δανιήλ, Ευδοκία Βοΐνα,
Φανούρης Κορρές.

Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Έτσι και στην παράστασή μας οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ., Προπώληση: 8€, Ταμείο Θεάτρου: 10€