Οι 3 συνιστώσες ενός Boutique Hotel

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ο εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρά του
Αύγουστος 27, 2018
Πτυσσόμενα και επιτοίχια γραφεία για να γλιτώσεις χώρο
Αύγουστος 28, 2018

Το Boutique Hotel είναι το πρώτο είδος ξενοδοχείου που έδειξε πόσο σημαντική και καθοριστική είναι η διακόσμηση στη συνολική εμπειρία του επισκέπτη. Το είδος αυτό χαρακτηρίζεται από πνευματικότητα που διέπει και το πιο μικρό διακοσμητικό κομμάτι, εντός και εκτός του χώρου του ξενοδοχείου.
Κάθε Boutique hotel είναι στην πραγματικότητα ένα θεματικό ξενοδοχείο, στο οποίο είτε ένα θέμα και στυλ αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους του, είτε -ακόμη πιο συχνά- κάθε χώρος αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό θέμα, ύφος και κουλτούρα.
Φυσικά, δεν χρησιμοποιείται η ίδια φόρμα σε όλα τα boutique hotels, αλλά πολύ συχνά υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια για το καθένα. Στην πραγματικότητα, οι τρεις βασικές συνιστώσες, παρακάτω, είναι τα κύρια και αμετάβλητα χαρακτηριστικά της κατηγορίας και αφορούν φυσικά τη διακόσμηση, αλλά και τα συναισθήματα, που αυτή δημιουργεί. Κάθε συνιστώσα είναι σημαντική και απαραίτητη για την εδραίωση ενός τέτοιου είδους ξενοδοχείου.
Πρώτη Συνιστώσα: Concept
Η πρώτη βασική συνιστώσα, για να θεωρείται ένα ξενοδοχείο “Boutique”, είναι αρχικά να έχει ένα όραμα, που να αντικατοπτρίζεται στο concept του σχεδιασμού του ξενοδοχείου και να διαπερνά όλες τις πτυχές τις λειτουργίας του, δηλαδή τα δωμάτια και τους χώρους εστίασης και αναψυχής.
Hotel du Continent, Paris
Δεύτερη Συνιστώσα: Συναίσθημα
Η δεύτερη συνιστώσα είναι ο χώρος, οι παροχές και οι υπηρεσίες, οι οποίες πρέπει να είναι ικανές, να διεγείρουν τις αισθήσεις του επισκέπτη, και να τον παρασύρουν σε ένα ταξίδι άκρως συναισθηματικό.
Τι είναι, λοιπόν, πιο συναισθηματικό από τα έντονα χρώματα που σε ταξιδεύουν;
Hotel Ultra Violet, Paris
Τρίτη Συνιστώσα: Μικρή Δυναμικότητα
H μικρή δυναμικότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό ενός boutique hotel. Αυτή η μικρή δυναμικότητα επιτρέπει στον επισκέπτη να εξοικειωθεί γρήγορα με το περιβάλλον και να απολαύσει τη φιλοξενία. Με λίγα λόγια, μπουτίκ θεωρείται ένα ξενοδοχείο με λίγα δωμάτια, λιγότερα των 50 συνήθως, διαφορετικής θεματολογίας το κάθε ένα, που δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς στον επισκέπτη.
Hotel Notre Dame, Paris
της Βασιλικής Πούλου
hoteldesign.gr