Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Φεβρουάριος 24, 2014
Παραμορφώσεις από την παιδική ηλικία
Μάρτιος 5, 2014

Υλικά και δόσεις

  • Λάδι  – 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)
  • Ζάχαρη  – 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού
  • Φυσικός  χυμός πορτοκαλιού  – 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού
  • Φυσικός χυμός –  ενός (1) λεμονιού
  • Κονιάκ – έξι (6) κουταλιές της σούπας
  • Ξύσμα πορτοκαλιού – ένα (1)
  • Αλεύρι μαλακό – 1 ½ klg
  • Μπέικιν  πάουντερ –  τρία (3) κουταλάκια γλυκού
  • Σόδα –  ένα (1) κουταλάκι του γλυκού
  • Σουσάμι  – δυο (2) σακουλάκια για μετά την σχηματοποίηση των κουλουριών.

koyloyrakia 1 Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη μαγειρικής και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι (ένα μικρό ζύμωμα δηλαδή).

Με το ζυμάρι κόβουμε μικρά κομματάκια και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα (βλέπε Φώτο).

Έπειτα τα βουτάτε στο σουσάμι και από τις δύο πλευρές

Τέλος τα ψήνεται στους 175 βαθμούς κελσίου.

Της Γεωργίας Σπυροπούλου