Νέος ιατρικός εξοπλισμός στο ΠΕΔΥ Αγρινίου

Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αμπελουργικό δυναμικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Οκτώβριος 12, 2018
E. Λαγούδη: Πώς ξέφυγαν οι «δράστες» από τις κάμερες
Οκτώβριος 13, 2018

Ήδη παρελήφθη το νέο ψηφιακό εμφανιστήριο για το ακτινολογικό ενώ αναμένεται και η προμήθεια καινούριου μαστογράφου και υπερηχοτομογράφου

Νέα εποχή διανύει το ΠΕΔΥ Αγρινίου, αναβαθμισμένο πλέον και αρκετά μακριά από την εικόνα κατάρρευσης που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια. Το ΠΕΔΥ Αγρινίου ήδη προμηθεύτηκε νέο ψηφιακό εμφανιστήριο για το ακτινολογικό και εντός των επόμενων ημερών θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Παράλληλα, αναμένεται νέος μαστογράφος και καινούριος υπερηχοτομογράφο, ο οποίος θα κάνει και καρδιολογικό έλεγχο.

Πλέον, οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Το ΠΕΔΥ Αγρινίου είναι το κεντρικό ΠΕΔΥ της Αιτωλοακαρνανίας με αποτέλεσμα να δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών προερχόμενο από όλο το νομό.

Να υπενθυμίσουμε, πως τον τελευταίο χρόνο, από το καλοκαίρι του 2017, το ΠΕΔΥ εκτός από το ιατρικό προσωπικό με το ποίο έχει στελεχωθεί, έχει προμηθευτεί και νέους καρδιογράφους. Το μικροβιολογικό εργαστήριο έχει προμηθευτεί μηχανήματα εφάμιλλα των νοσοκομειακών προδιαγραφών, ενώ ο βιοχημικός αναλυτής θεωρείται ένας από τους καλύτερους που υπάρχουν. Επίσης, υπάρχει μόνιμος γιατρός του ΕΣΥ, ο οποίος δουλεύει το διαβητολογικό ιατρείο του ΠΕΔΥ και βλέπει διαβητολογικά περιστατικά. Τα μηχανήματα αιμοληψίας που υπάρχουν πλέον στο ΠΕΔΥ Αγρινίου είναι ικανά να κάνουν ακόμη και 800 με 1.000 εξετάσεις την ημέρα!

Η αναβάθμιση είναι συνεχής με αποτέλεσμα διαρκώς να κερδίζει το στοίχημα της καθημερινότητας απέναντι στους πολίτες που σπεύδουν για την πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας τους.

Πηγή: Κ. Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»