Νέα εποχή στις μεταφορές: Πρώτη δοκιμαστική πτήση ιπτάμενου ταξί στο Ντουμπάι

Υπέρογκοι φόροι το 2018 σε εκατομμύρια part time εργαζόμενους
Σεπτέμβριος 30, 2017
Έκπληξη! Δείτε που μπορείτε να πιείτε τσάμπα καφέ το Σαββατοκύριακο
Σεπτέμβριος 30, 2017

 

Το Ντουμπάι, παράλληλα με την αλματώδη οικοδομική ανάπτυξή του, έχει επενδύσει στη νέα τεχνολογία ιπτάμενων μεταφορών. Το πρώτο ιπτάμενο ταξί που μοιάζει με τεράστιο drone έκανε, επιτυχώς, την πρώτη δοκιμαστική πτήση του, παρουσία του πρίγκιπα του Εμιράτου, Σεΐχη Hamdan bin Mohammed.

Την παρθενική του πιλοτική πτήση πραγματοποίησε ένα από τα πιθανά ιπτάμενα ταξί του Ντουμπάι, το οποίο ανήκει στη Volocopter.

Dubai volocopter

Dubai volocopter

Το Ντουμπάι έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προσφέρει ιπτάμενα ταξί. Για τον λόγο αυτό, τη Δευτέρα πραγματοποίησε πιλοτική πτήση το διθέσιο ιπτάμενο όχημα με τους 18 έλικες της Volocopter, στο οποίο έχει επενδύσει η Daimler. Το όχημα απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα σαν ελικόπτερο.

Στην πρώτη πτήση επιβιβάστηκε ο Πρίγκηπας του Ντουμπάι, Sheikh Hamdan bin Mohammed. Η πτήση διήρκησε 5 λεπτά και το Volocopter αιωρήθηκε σε ύψος 200 μέτρων.

Ήταν μια σύντομη πτήση, αλλά το Ντουμπάι και η Volocopter θέλουν σταδιακά να προσφέρουν μεγαλύτερες διαδρομές διάρκειας μέχρι 30 λεπτών. Οραματίζονται ένα μέλλον στο οποίο ο επιβάτης θα είναι σε θέση να κανονίσει μια ιπτάμενη διαδρομή, με μια υπηρεσία τύπου Uber.

Ο επιβάτης δηλαδή θα μπορεί να κλείσει την πτήση μέσω μιας εφαρμογής και να περιμένει να επιβιβαστεί σε ένα κοντινό «voloport». Δεδομένου ότι θα προσφέρουν κάτι καινούργιο, θέλουν οι επιβάτες να αισθάνονται ασφαλείς εξοπλίζοντας κάθε πτήση με εφεδρικές μπαταρίες και ρότορες, καθώς και αλεξίπτωτα.

Ο Florian Reuter, επικεφαλής της Volocopter δήλωσε ότι το παρόν μοντέλο βασίζεται στο στίγμα του GPS για να πετά, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει λειτουργίες αισθητήρα, ώστε να μπορεί να αποφεύγει εμπόδια και φυσικά να μην συγκρούεται με άλλα εναέρια ταξί.

Το Volocopter αναμένεται να είναι διαθέσιμο επίσημα στο Ντουμπάι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή