Μυθιστόρημα: Η σκάλα του ουρανού

Ασφάλεια Προσωπικού – Πρόληψη Ατυχημάτων
Αύγουστος 23, 2018
Έλληνας φοιτητής πρώτος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών
Αύγουστος 23, 2018

, περίληψη

Η συγγραφέας Ηλιάνα Βολονάκη και οι εκδόσεις Bookstars, παρουσιάζουν, το νέο μυθιστόρημα: Η σκάλα του ουρανού

 

Aπόσπασμα βιβλίου:

 

Σύρθηκε ως τη πόρτα της κάμαρης του παππού. Στις παλάμες του έσφιγγε το μυστικό κλειδί. Το εναπόθεσε στη κλειδαρότρυπα και εισχώρησε στο εσωτερικό. Του φάνηκε η σκιά του να περιπλανιέται στο χώρο. Μετά από τόσα χρόνια, άνοιξε τα παραθυρόφυλλα. Δυνατός αέρας μπήκε και φύσηξε την κουρτίνα. Το μπαουλάκι στην άκρη του κρεβατιού σκεπασμένο με ένα σεμέν. Γονάτισε και το ξεσκέπασε. Δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια του. Φωτογραφίες, γράμματα, ημερολόγια… βρίσκονταν εκεί μέσα. Ασυναίσθητα χαμογέλασε. Ανάμεικτα συναισθήματα γέμισαν τα σπλάχνα του.

<<Κασταλία>>, μουρμούρισε καθώς είδε την φωτογραφία της και από πίσω η αφιέρωση: ευχαριστώ. Δαγκώθηκε, να μην ουρλιάξει. Βοήθεια, θέλησε, να φωνάξει. Τα μάτια του σκούρυναν, βάθυναν. <<Γιατί σ’ εμένα όλα αυτά;>> Αναρωτιόταν ρίχνοντας τη ματιά του, στον απέναντι καθρέπτη. Πιο γερασμένος, του φάνηκε. Είχαν κιόλας γκριζάρει τα μαλλιά του. Γοητεία, θα έλεγε ο αδερφός του, βάσανα, θα σχολίαζε, ο ίδιος.

 

Ήταν ο μεσαίος από τα τρία αδέρφια. Ο πιο ευαίσθητος. Ούτε κατάλαβε πώς μπλέχτηκε σε εκείνο το φονικό.

Πόση σιωπή τον τύλιξε;

Πόση απόσταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στα αδέρφια;

Κι όλα αυτά, για μια γυναίκα.

Αλήθεια, πόσα χρόνια είχε να τους δει;

Κανείς τους δεν ζούσε, τώρα πια.

Το σπίτι στην Ελλάδα, ερήμωσε. <<Κρίμα>>, λυπόντουσαν οι γείτονες. <<Εξαναγκασμός>>, διαμαρτυρόταν ο Σωσίπατρος.

 

Η Ηλιάνα Βολονάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μετακόμισε στο Μεσολόγγι. Εργάστηκε, στο παρελθόν σε παιδικό σταθμό. Σπούδασε τραπεζικό στέλεχος και οργάνωση γραφείου. Την κέρδισε όμως, η λογοτεχνία και η αρθρογραφία.

Είναι μέλος της εθνικής εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών Κύπρου, γνωστή μάλιστα, για τη δράση της, στη βία κατά των γυναικών και κοντά στα άτομα με καρκίνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μυθιστόρημα: Η σκάλα του ουρανού