«Μπόνους» έως 450 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους που θα έχουν καλές επιδόσεις στην αξιολόγηση

Απώλεια μαλλιών. Τρεις φυσικές θεραπείες
Αύγουστος 17, 2017
Οι Τούρκοι δοκίμασαν εικονικό «βομβαρδισμό» της Λήμνου
Αύγουστος 17, 2017

Ποιοι θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο, ποιοι διεκδικούν θέση στην ιεραρχία.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση που θα προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που κυμαίνονται από 50 έως 450 ευρώ, εφόσον έχουν καλές επιδόσεις στην αξιολόγηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας του Τύπου», μέσα στην ίδια ρύθμιση, που βασίζεται στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται πλήρως από το 2018, θα προβλέπεται επιπλέον κίνητρο που θα σχετίζεται με τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να γίνονται γρηγορότερα, σε σχέση με τα τουλάχιστον τρία χρόνια παραμονής στην ίδια θέση, που ισχύουν σήμερα.

Πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως το υπουργείο στοχεύει στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει κυρίως τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου και τους πτυχιούχους υπαλλήλους με τουλάχιστον δέκα χρόνια προϋπηρεσία.

Τα «μπόνους» που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να δώσει αφορούν κυρίως τους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό. Ακόμα κι αν δεν προαχθούν όμως, κυρίως οι πτυχιούχοι, θα ανέβουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο.

Εάν κριθούν άριστοι, τότε διεκδικούν θέση στην ιεραρχία, όπου τα επιδόματα ξεκινούν από 450 ευρώ για τους προϊσταμένους διευθύνσεων, από 350 ευρώ για τους προϊσταμένους υποδιευθύνσεων και από 290 για τους απλούς προϊσταμένους τμημάτων.