Μπάρες δημητριακών

Αυρίο αργία στα Ιωάννινα : Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων
Ιανουάριος 16, 2017
Κατασχέθηκε στη Ν. Υόρκη το παράνομο ελληνικό αρχαίο
Ιανουάριος 17, 2017

ΜΕΡΙΔΕΣ12ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βρώμη εκ των οποίων τα 20γρ. τα θρυμματίζουμε πολύ καλά στο multi
120 γρ. ηλιόσπορο
1/2 κγ. αλάτι χοντρό
170γρ. ψιλοκκομμένη κουβερτούρα
40 γρ. ηλιέλαιο
70 γρ. μαργαρίνη
90 γρ. μέλι
140 γρ. κράνμπερις
70 γρ. φυστίκι Αιγίνης χοντροκομμένα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη βρώμη, τη σκόνη βρώμης, τον ηλιόσπορο, το αλάτι, την κουβερτούρα, τα κράνμπερις και τα φυστίκια Aιγίνης.
2Σε ένα άλλο μπoλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Έπειτα το αδειάζουμε πάνω από το μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3Απλώνουμε λαδόκολλα σε μια τετράγωνη φόρμα 25×25εκ. και τη λαδώνουμε ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια.
4Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 25′-30′.
5Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως το ξεφορμάρουμε το κόβουμε και σερβίρουμε.

IMG_4375

Γιώργος Τσούλης