Μπάντα παίζει μουσική και ερμηνεύει κάτω από το νερό

Δυνατός ο Παναιτωλικός
Απρίλιος 29, 2018
 Ανακοίνωση Εγγραφών για την Σχολική Χρονιά 2018-2019
Μάιος 2, 2018

Σε ένα μεγάλο ενυδρείο παρουσιάζεται live η μπάντα AquaSonic που παίζει μουσική κάτω από το νερό. Όλα ξεκίνησαν από την περιέργεια της Λάιλα, ενός από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος.

«Η ιδέα ήρθε πριν από 10 χρόνια όταν η Λάιλα άρχισε να δοκιμάζει τρόπους να τραγουδάει μέσα στο νερό, για να δει πως ακούγεται η φωνή της. Στην πορεία μπόρεσε να τραγουδήσει μέσα σε ενυδρείο. Όταν είσαι καλλιτέχνης, προσπαθείς να δοκιμάσεις διάφορες τεχνικές», αναφέρει ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, ο Ρόμπερτ Κάρλσον, στο RT.

Από τότε, συσπειρώθηκαν όλοι μαζί και αναρωτιόντουσαν πώς θα ήταν εφικτό να παίζουν μουσική και να τραγουδούν κάτω από το νερό. Χρειάστηκαν πολλές ώρες έρευνας και πειραμάτων για να καταφέρουν να βρουν την απάντηση.

«Τα καταφέραμε και σήμερα είμαστε η μοναδική μπάντα σε ολόκληρο τον κόσμο που κατάφερε το ακατόρθωτο… Να κάνει Live συναυλίες εξ ολοκλήρου κάτω από το νερό», συμπληρώνει.

Έως σήμερα έχουν φτιάξει ένα ειδικό υποβρύχιο βιολί, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, αλλά και υδρόφωνο (ηλεκτροακουστικός μορφοτροπέας ο οποίος χρησιμοποιείται για τη λήψη ηχητικών κυμάτων μέσα στο νερό), κρυσταλόφωνο και ροτακόρντα. Μάλιστα, στα μέλη του συγκροτήματος παρέχεται οξυγόνο μέσω ειδικής εγκατάστασης που συνδέεται με τα μουσικά τους όργανα.

Άλλους ο ήχος τους τρομάζει και άλλους τους εντυπωσιάζει… Εσάς;

Πηγή βίντεο: New Scientist