Μηλόπιτα

Με 178 εκδηλώσεις ο φετινός «Μύλος των Ξωτικών»
Νοέμβριος 27, 2014
“Κάρτας Πολίτη”
Δεκέμβριος 1, 2014

Υλικά:
2-3 μήλα
½ βιτάμ
2 ποτήρια ζάχαρη
Λίγη κανέλα
Κονιάκ
6 αυγά
1 φαρινάπ 500 γρ.

applepieΕκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ότι μέγεθος επιθυμούμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μήλα, το κονιάκ, το 1 ποτήρι ζάχαρη, και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα ασπράδια και το 1 ποτήρι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Το βάζουμε σε ταψί Ν.30. Το ψήνουμε στους 180ο στον αέρα (ανάλογα με τον φούρνο) για μία ώρα περίπου όπως το κέικ.
Tip: To ταψί το βουτυρώνουμε για να μην κολλήσει το μίγμα μας.

Tης Γεωργίας Σπυροπούλου